Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ντεμπούτο για την Athos Asset Management ΑΕΔΑΚ - Κυκλοφορεί το πρώτο μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο εσωτερικού

tags :
Ντεμπούτο για την Athos Asset Management ΑΕΔΑΚ - Κυκλοφορεί το πρώτο μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο εσωτερικού
Η Athos ιδρύθηκε από δύο Έλληνες διαχειριστές κεφαλαίων και ομάδα ιδιωτών επενδυτών
Ντεμπούτο στην εγχώρια αγορά κάνει σήμερα (3/8) η Athos Asset Management ΑΕΔΑΚ καθώς κυκλοφορεί το πρώτο μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο εσωτερικού διαθέτοντας μερίδια σε επενδυτές.
Η Athos ιδρύθηκε από δύο Έλληνες διαχειριστές κεφαλαίων και ομάδα ιδιωτών επενδυτών.
Είναι σε θέση να προσφέρει γκάμα προϊόντων, όπως των δικών της αμοιβαίων κεφαλαίων αλλά και ξένων εκδοτών.
Η εταιρεία πήρε άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα τέλη Απριλίου και σήμερα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα καθώς στις τάξεις της έχει εντάξει έμπειρο προσωπικό  στο τομέα των επενδύσεων.
Στο τιμόνι της νέας ΑΕΔΑΚ και στο ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ένας εκ των ιδρυτών της, ο κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος προερχόμενος από την Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, στην οποία κατείχε θέση investment officer.
Σε ρόλο εντεταλμένου σύμβουλου είναι ο δεύτερος εκ των ιδρυτών της  ΑΕΔΑΚ κ. Άγγελος Πολίτης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Allianz ΑΕΔΑΚ.
Οι δύο Έλληνες fund managers ευελπιστούν πως η προοπτική οικονομικής ανάκαμψης θα αναζωπυρώσει το εγχώριο επενδυτικό ενδιαφέρον για επαγγελματική διαχείριση. Πολλοί άλλωστε είναι εκείνοι που διαπιστώνουν την απουσία ευέλικτων ιδιωτικών μονάδων asset management.
Η Athos Asset Management, στοχεύει σε  διάστημα δύο ετών το ενεργητικό της να φθάσει σε 200 εκατ. ευρώ.
Η Athos Asset Management ΑΕΔΑΚ αναμένεται να  αποκτήσει άδεια διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (Alternative Investments Fund Manager) και ήδη έχει προεπιλεγεί από το European Investment Fund για τη σύσταση Venture Capital με κεφάλαια του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα χρηματοδοτεί νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις.
Να σημειωθεί ότι η σύσταση της ΑΕΔΑΚ Athos είναι η πρώτη μετά από 17 χρόνια και μπορεί να αποδειχθεί ως θετικός οιωνός για το Χρηματιστήριο Αθηνών και γενικότερα για επενδύσεις σε μετοχές και ομόλογα.   

Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankibngnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης