Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
  • 23:46 - Η Ρωσία αντιτίθεται στην πρόταση του ΟΗΕ για επέκταση της έρευνας σχετικά με τα χημικά όπλα της Συρίας
  • 23:18 - Πτώση στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τo φορολογικό νομοσχέδιο - Εβδομαδιαίες απώλειες για Dow, S&P 500
  • 23:18 - S&P: Επιβεβαιώνεται η ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για την Ελβετία – Σταθερό το outlook
  • 23:17 - Η ιδιότυπη συνεργασία Merkel - Τσίπρα για τα κέρδη... από το Brexit
  • 23:17 - Σε τεντωμένο «σχοινί» η Βενεζουέλα - Προσπάθεια αναδιάρθρωσης του χρέους της - Ανησυχία στους επενδυτές
 

Pasal: Στα 5,95 εκατ. ευρώ διευρύνθηκαν οι ζημιές στο α΄εξάμηνο 2017

Pasal: Στα 5,95 εκατ. ευρώ διευρύνθηκαν οι ζημιές στο α΄εξάμηνο 2017
Η αξία των ακινήτων του ομίλου διαμορφώθηκε την 30.6.2017 σε 97,1 εκ. ευρώ
Στα 5,95 εκατ. ευρώ διευρύνθηκαν οι ζημιές της Pasal στο α΄εξάμηνο του 2017.
Ειδικότερα, η Pasal Development ανακοινώνει ότι τα λειτουργικά έσοδα (ενοίκια και παροχή υπηρεσιών) για το Α' εξάμηνο 2017 ανήλθαν σε 1,55 εκατ. ευρώ έναντι 1,57 εκατ. ευρώ το Α' εξάμηνο του 2016.
Η αξία των ακινήτων του ομίλου διαμορφώθηκε την 30.6.2017 σε 97,1 εκ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) στο τέλος της περιόδου ανήλθε σε 128,86 εκ. ευρώ απο 128,22 εκ. ευρώ την 31.12.2016.
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας το Α' εξάμηνο 2017 ανήλθαν σε ζημιές 5,95 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 2,59 εκ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου 2016.
Η αύξηση των ζημιών οφείλονται κατά κύριο λόγο στην μείωση της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης μεταφερόμενων ζημιών κατά 4,14 εκ. ευρώ.
Μετά την πώληση του συνόλου των μετοχών της η Ρasal στην TRASTOR και μετά από μία επιτυχημένη διαχείριση της ΑΕΕΑΠ για 6 έτη μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες η PASAL έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του υπόλοιπου χαρτοφυλακίου της και ιδιαίτερα στην αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου AthensHeart στον Ταύρο, εν μέσω μιας ευνοϊκότερης κατάστασης για τα εμπορικά κέντρα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.
Η επισκεψιμότητα του εμπορικού κέντρου AthensHeart εμφανίζει μικρή άνοδο (1%) σε σχέση με την περυσινή περίοδο, ενώ οι πωλήσεις των καταστημάτων του σε σχέση με το 2016 παραμένουν σταθερές.
Μετά το β' εξάμηνο του 2016 η εταιρεία υπέγραψε αρκετές νέες μισθώσεις και αναμένεται ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί.
Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση και σε συνδυασμό με μέτρα όπως η αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων (όπως του ΕΝΦΙΑ) είχαν περαιτέρω αρνητική επίδραση στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων επιτείνοντας την έλλειψη ρευστότητας, την μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης και της στασιμότητας των επενδύσεων.
Η εταιρεία προωθεί τη διαδικασία έγκρισης και υπογραφής σύμβασης εξυγίανσης με τις πιστώτριες τράπεζες, βάσει επιχειρηματικού σχεδίου το οποίο έχει καταρτίσει με σκοπό την βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη της.
Η Διοίκηση της Ρasal, με την οργάνωση και την εμπειρία της, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που θα παρουσιαστούν στον κλάδο του real estate, ενώ στοχεύει και στην συμμετοχή και ξένων επενδυτών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS