Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Eldorado Gold έπαιρνε τη μία άδεια μετά την άλλη - Απομένουν ακόμη δύο για τη… λήξη συναγερμού

H Eldorado Gold έπαιρνε τη μία άδεια μετά την άλλη - Απομένουν ακόμη δύο για τη… λήξη συναγερμού
Η βελτίωση του κλίματος ανάμεσα στην εταιρεία και την κυβέρνηση έγινε αισθητή στο Χρηματιστήριο του Τορόντο όπως και του NYSE, καθώς η τιμή της μετοχή της Eldorado Gold, ανέβαινε 17% και 16% αντίστοιχα
Δύο άδειες περιμένει ακόμη η Eldorado Gold, οι οποίες αν εκδοθούν πιθανόν να οδηγήσουν στην αναθεώρηση της αρχική της απόφαση, ενώ η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, με την αναγγελία αποχώρηση της εταιρείας από την Ελλάδα.
Η μία άδεια αφορά την έγκριση της τεχνικής μελέτης, για το κλείσιμο των παλαιών εκμεταλλεύσεων του Μεταλλείου Ολυμπιάδας και η συναφής άδεια εγκατάστασης Η/Μ εξοπλισμού για την μονάδα λιθογόμωσης.
Η δεύτερη, αφορά την τροποποίηση της άδειας εγκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού των Σκουριών. Αξιόπιστη πηγή από την εταιρεία είπε στο bankingnews, ότι η έκδοση των δύο αδειών μπορεί να δημιουργήσουν νέο γύρο προσλήψεων, με το συνολικό αριθμό των εργαζομένων να φθάνει άμεσα τους 3.400 εργαζόμενους, από 2.400 που είναι σήμερα. Όμως η ίδια πηγή, απέφυγε να πει αν η διοίκηση της εταιρείας προτίθεται να αλλάξει στάση μετά την έκδοση αδειών από το υπουργείο, για την περιοχή της Ολυμπιάδας. Ανέφερε, ότι η πρόθεση της εταιρείας είναι να βρεθούν λύσεις και η ίδια συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά απέφυγε να προσδιορίσει ποια θα είναι η στάση της, μετά τις τελευταίες κινήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Πάντως, το αρχικό αρνητικό κλίμα έχει υποχωρήσει και στο προσκήνιο προβάλλουν προσδοκίες, ότι την τελευταία στιγμή η διοίκηση της Eldorado Gold θα κάνει στροφή 180 μοιρών, έτσι ώστε να μην απαξιωθεί η επένδυση των 2 δισ. ευρώ.
Η βελτίωση του κλίματος ανάμεσα στην εταιρεία και την κυβέρνηση έγινε αισθητή στο Χρηματιστήριο του Τορόντο όπως και του NYSE, καθώς η τιμή της μετοχή της Eldorado Gold, ανέβαινε 17% και 16% αντίστοιχα.
Θετικό κλίμα υπάρχει και σε κυβερνητικά στελέχη, τα οποία θεωρούν ότι όλη η υπόθεση θα εξομαλυνθεί και προσδοκούν ότι θα αποφευχθεί η έξοδος της εταιρείας από τη χώρα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης