Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

To si-Cluster βραβεύει τις διακριθείσες ελληνικές εταιρείες διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών στη Γενική του Συνέλευση

tags :
To si-Cluster βραβεύει τις διακριθείσες ελληνικές εταιρείες διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών στη Γενική του Συνέλευση
Με κριτήρια οικονομικούς αναπτυξιακούς δείκτες, όπως οι εξαγωγές, ο κύκλος εργασιών, οι θέσεις εργασίας και οι πατέντες, οι πιστοποιήσεις, κλπ, οι εταιρείες επιβραβεύτηκαν για την αναπτυξιακή τους πορεία και τον κοινωνικό τους αντίκτυπο
Τις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες διαστημικής τεχνολογίας, Alma Technologies, Feac Engineering, Inaccess, Prisma Electronics, Softcom International, Space Hellas, Theon Sensors και Weasic, βράβευσε το si-Cluster κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των μελών του και την υποστήριξη του Corallia και της ΕΒΙΔΙΤΕ στις 16 Δεκεμβρίου στο α2-innohub.
Με κριτήρια οικονομικούς αναπτυξιακούς δείκτες, όπως οι εξαγωγές, ο κύκλος εργασιών, οι θέσεις εργασίας και οι πατέντες, οι πιστοποιήσεις, κλπ, οι εταιρείες επιβραβεύτηκαν για την αναπτυξιακή τους πορεία και τον κοινωνικό τους αντίκτυπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομέας του διαστήματος αποτελεί κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, απασχόλησης και ανταγωνιστικότητας με επιδράσεις σε πολλούς τομείς της οικονομίας.
Πρόκειται για μια «αγορά» άνω των 200 δις ευρώ παγκοσμίως, η οποία, μεγαλώνει με ρυθμό 9% κατά μέσο όρο τα τελευταία 10 χρόνια.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις του OECD και της EUROSTAT ο συντελεστής «Επιστροφής της Επένδυσης» (Return Of Investment factor) για τις τεχνολογίες του διαστήματος είναι τουλάχιστον 7.
Δηλαδή για κάθε ένα ευρώ που επενδύεται στο διάστημα αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 7 ευρώ από την εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων.
Το Διάστημα, επίσης, προσφέρει προοπτική για ανάπτυξη υψηλής τεχνολογικής καινοτομίας σε επιλεγμένους τομείς και κατ’ επέκταση δημιουργεί ευκαιρίες για νέες καινοτόμες και ανταγωνιστικές αγορές.
Η εταιρεία Inaccess κατέλαβε την πρώτη θέση για την υψηλότερη απόδοση μεταξύ όλων των μελών του si-Cluster, καθώς επίσης για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη κύκλου εργασιών (127%).
Ο κ. Χρήστος Γεωργόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε σχετικά με τη βράβευση:
«Η βράβευση για τις επιδόσεις μας στα πλαίσια του si-Cluster αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση των προσπαθειών της εταιρείας μας.
Ευχαριστούμε το Corallia για τη συνεχή του υποστήριξη και τη διαρκή υπενθύμιση πως η εξωστρέφεια και η καινοτομία οφείλουν να είναι τρόπος ζωής για τη σύγχρονη επιχείρηση».
Η εταιρεία Space Hellas βραβεύτηκε για τον υψηλότερο κύκλο εργασιών μεσαίας-μεγάλης επιχείρησης καθώς και για την μεγαλύτερη απασχόληση αριθμού εργαζομένων (238).
Ο κ. Σωκράτης Κωστίκογλου, Διευθυντής ΙΤ, Εφαρμογών και R&D δήλωσε για τις διακρίσεις:
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ευχαριστούμε για τις τιμητικές διακρίσεις που λάβαμε ως "Υψηλότερος Κύκλος Εργασιών Μεσαίας-Μεγάλης Εταιρείας" & "Μεγαλύτερος Εργοδότης".
H εταιρεία κατάφερε τον τελευταίο χρόνο να συνεχίσει την πορεία βελτίωσης των θεμελιωδών μεγεθών της, παρουσιάζοντας αύξηση τζίρου και κερδοφορίας, με ταυτόχρονη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, παρά το συνεχιζόμενο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον για τη χώρα μας.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε ενισχύσει σημαντικά την εξωστρέφειά μας και στόχος μας είναι όχι μόνο η γεωγραφική επέκταση σε συγκεκριμένες αγορές, αλλά η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου των Διαστημικών Εφαρμογών. Θεωρούμε πολύ σημαντική τη συμμετοχή μας στο si-Cluster, καθώς μέσα από αυτό μπορούμε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να συντονιστούμε και σε ένα μεγάλο βαθμό το έχουμε ήδη πετύχει, στην προώθηση της ελληνικής αλυσίδας αξίας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, στη θεματική περιοχή των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών».
Την πρώτη θέση για τον υψηλότερο κύκλο εργασιών μικρής εταιρείας κατέλαβε η εταιρεία Softcom International.
Η Δρ. Ζωή Αικατερινίδη, CEO, δήλωσε για το βραβείο:
«Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνετε με την βράβευση αυτή.
Η εταιρεία μας, μια καθαρά εξωστρεφής εταιρεία, δραστηριοποιείται στην αγορά της Κεντρικής Ευρώπης, παρέχοντας υπηρεσίες ανάπτυξης απαιτητικού λογισμικού για large scale projects σε quality intensive αγορές, όπως αυτοκινητοβιομηχανία, τηλεπικοινωνίες, διαχείριση γνώσης, διαστημική βιομηχανία.
Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας από την Ελλάδα, με άριστους μηχανικούς λογισμικού, οι οποίοι είναι και κομβικό σημείο της επιτυχίας μας. Μέσω του si-Cluster και του Corallia στοχεύουμε στην συνεργασία και διάχυση γνώσης και εμπειριών ώστε να ισχυροποιηθούμε στην διαστημική βιομηχανία, ως εταιρείες και ως χώρα».
Η εταιρεία Alma Technologies διακρίθηκε για τον υψηλότερο κύκλο εργασιών στην κατηγορία πολύ μικρής εταιρείας.
Ο κ. Χρήστος Ανδρουλιδάκης, Γενικός Διευθυντής, ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά το si-Cluster για την τιμή που μας έκανε.
Στο βραβείο αυτό αντανακλάται η διαρκής προσπάθεια της εταιρείας μας να παρέχει στοχευμένα ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες στην παγκόσμια αγορά με πελάτες από 20 διαφορετικές χώρες».
Την υψηλότερη ανάπτυξη εξαγωγών σημείωσε η εταιρεία Prisma Electronics κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Πρίσμα Ηλεκτρονικά, κ. Γιώργος Γιορδαμλής σημείωσε ότι: «Η επιτυχημένη πορεία της Πρίσμα Ηλεκτρονικά σε εφαρμογές Διαστήματος, οφείλεται στο σχεδιασμό και στην επιμονή της Εταιρείας να συμμετέχει τα τελευταία 5 χρόνια σε ερευνητικά και κατασκευαστικά έργα για υποσυστήματα δορυφόρων και γενικά για έργα υψηλής τεχνολογίας στο Διάστημα.
Ο σημαντικότερος παράγοντας, της επιτυχούς αυτής εμπλοκής, είναι οι άνθρωποι της Εταιρείας, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν σε σύγχρονες μεθόδους κατασκευής ηλεκτρονικών για διαστημικές τεχνολογίες και ανταποκρίνονται με ποιότητα και συνέπεια».
Για την μεγαλύτερη ανάπτυξη θέσεων εργασίας βραβεύτηκε η εταιρεία FEAC Engineering (120%).
Ο κ. Σωτήρης Κόκκινος, CEO, είπε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ευτυχείς για το βραβείο αυτό καθώς αποτελεί μια αναγνώριση των προσπαθειών που κάνουμε 2.5 χρόνια.
Όραμά μας ήταν πάντοτε η δημιουργία μίας εταιρείας που με έδρα την Ελλάδα θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και καινοτόμες λύσεις σε συμβάλλοντας στη διαδικασία της έρευνας & ανάπτυξης νέων πρωτοπόρων και καινοτόμων προϊόντων.
Μέσα σε ένα τόσο δυσμενές οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, στοχεύουμε στη καθιέρωση της FEAC ως μια εταιρείας – ορόσημο στον παγκόσμιο χάρτη των ηλεκτρομηχανολογικών προσομοιώσεων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και απασχόλησης μερικών από τους καλύτερους Έλληνες Μηχανικούς.
Η χώρα μας γέννησε την Δημοκρατία, τον Πολιτισμό και τις Επιστήμες και αυτά πρέπει να γίνουν το εξαγώγιμα προϊόντα μας και όχι το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό.
Ευχαριστούμε λοιπόν το si-Cluster για την τιμή που μας έκανε. Μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε».
Επίσης, η εταιρεία Theon Sensors πήρε την πρώτη θέση για τις υψηλότερες εξαγωγές και το βραβείο για τον υψηλότερο κύκλο εργασιών νεοσύστατης εταιρείας κατέκτησε η εταιρεία Weasic.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν τα επιτεύγματα που υλοποίησε το si-Cluster μέσα στο 2016 και τέθηκαν οι στόχοι και η στρατηγική ανάπτυξης του Cluster για τη νέα χρονιά, με την επιδίωξη να συνεχίσει τη δυναμική του πορεία ανάπτυξης που το κατατάσσουν μεταξύ των καινοτόμων οικοσυστημάτων παγκοσμίου εμβέλειας στην αεροδιαστημική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης