Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ουρές στις τράπεζες για τον ΕΝΦΙΑ – Φαινόμενα αισχροκέρδειας σε λογιστικά γραφεία

Ουρές στις τράπεζες για τον ΕΝΦΙΑ – Φαινόμενα αισχροκέρδειας σε λογιστικά γραφεία
Χρεώνουν 1, 2 ακόμα και 5 ευρώ την εκτύπωση της ταυτότητας οφειλής, όταν σε βιβλιοπωλεία κοστίζει μόλις 10 λεπτά
Σαν να μην έφτανε στον κόσμο η ταλαιπωρία που υφίσταται αυτές τις μέρες με τον ΕΝΦΙΑ, έχει να αντιμετωπίσει και την αισχροκέρδεια των λογιστών.
Συγκεκριμένα, σε κάποιες περιπτώσεις λογιστικά γραφεία χρεώνουν 1, 2 ακόμα και 5 ευρώ την εκτύπωση της ταυτότητας οφειλής.
Την ίδια στιγμή που σε βιβλιοπωλεία κοστίζει μόλις 10 λεπτά (0,1 ευρώ).
Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι λογιστές αξιώνουν 1000%, 2000%, ακόμα και 5000% πάνω μία απλή εκτύπωση.
Είναι σαν κάτι που αξίζει για παράδειγμα 10 ευρώ, να το πληρώνεις 100, 200 και 500 ευρώ.
Ακόμα και στις περιπτώσεις που εκτυπώνουν κι άλλες σελίδες, πέρα από την ταυτότητα οφειλής, όπως για παράδειγμα το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, δεν δικαιολογείται τέτοια απόκλιση στην τιμή.
Σαν να μην έφτανε, δηλαδή, η φορολογική αφαίμαξη των πολιτών με τον ΕΝΦΙΑ και όχι μόνο, καλούνται να πληρώσουν ένα δυσανάλογο ποσό για ένα κομμάτι χαρτί.
Γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα όλοι να χρησιμοποιούν υπολογιστή ή, να έχουν ίντερνετ και εκτυπωτή, όπως τους «υποχρεώνει» ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια το κράτος.
Παράλληλα με την αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ λίγες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης, δημιουργείται συνωστισμός στις τράπεζες που θα είναι ακόμα μεγαλύτερος, την Πέμπτη 29/10 και την Παρασκευή 30/10, που είναι και μέρες πληρωμές συντάξεων.
Ακόμα και το γεγονός ότι η ληξιπρόθεσμη καταβολή ενός φόρου έχει μία ασήμαντη προσαύξηση δεν ισχύει πια.
Κι αυτό διότι χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων σε περίπτωση που καταστούν ληξιπρόθεσμοι (για πάνω από έναν μήνα, πάντως) οι νέοι φόροι που τους καταλογίστηκαν.
Και το ερώτημα είναι, αν υπάρχει τέτοια δυσκαμψία σε πρακτικά θέματα καθημερινότητας, τι μπορεί να περιμένει κανείς για τα πιο σημαντικά που είναι μπροστά;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης