Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κλείνει εσωτερικά μέτωπα ο Μητσοτάκης, ετοιμάζει φουλ επίθεση κατά της κυβέρνησης με το κλείσιμο της συμφωνίας

Κλείνει εσωτερικά μέτωπα ο Μητσοτάκης, ετοιμάζει φουλ επίθεση κατά της κυβέρνησης με το κλείσιμο της συμφωνίας
Στόχος να πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους…
Οι δημοσκοπήσεις θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σίγουρο νικητή των επόμενων εκλογών.
Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται με ένα προβάδισμα άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων – που φτάνει ακόμα και το 16% - στην πρόθεση ψήφου, ενώ η διαφορά είναι χαώδης – περίπου 50 μονάδες – στην παράσταση νίκης.
Την ίδια στιγμή, ο Κυρ. Μητσοτάκης προηγείται και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «πληρώνει» τη γενικευμένη δυσαρέσκεια, απογοήτευση και απαισιοδοξία των πολιτών τόσο για την οικονομική τους κατάσταση όσο και για τα έως σήμερα κυβερνητικά του πεπραγμένα.
Και όλα αυτά και ενώ αναμένεται η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, η οποία εκτιμάται – λόγω και του δύσκολου περιεχομένου της – ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για μια ολομέτωπη επίθεση από τη ΝΔ.
Διότι όλα δείχνουν πως θα είναι μια συμφωνία με μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση Τσίπρα.
Και αυτό το πολιτικό κόστος θα επιχειρήσει να επωφεληθεί όσο είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης.
Μια και ο ίδιος γνωρίζει ότι παρά τις θετικές για αυτόν μετρήσεις και παρά την τάση που αυτές προδιαγράφουν, τίποτα δεν έχει κλειδώσει.
Για αυτό μέλημα του είναι αφενός να διασφαλίσει ότι το κόμμα του πορεύεται ενωμένο και αφετέρου να οργανώσει τα «ανοίγματα» του σε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους που δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Υπό αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να κλείσει τις όποιες «πληγές» και «παραφωνίες» στο εσωτερικό του κόμματος του.
Χθες συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ενώ στην τελευταία του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ κατέστησε σαφή την πρόθεση του να έρθει όσο το δυνατόν πιο κοντά με την καραμανλική πτέρυγα.
Η διαφύλαξη της ενότητας και η σύμπλευση όλων στη ΝΔ υπό τη «γραμμή» του, είναι το πρώτο βασικό βήμα για να περάσει στο εξίσου καθοριστικό δεύτερο βήμα.
Το οποίο δεν είναι άλλο από το να απευθυνθεί και να πείσει τόσο τους κεντρώους ψηφοφόρους όσο και τους αναποφάσιστους για το πολιτικό του σχέδιο.
Καθώς από το εάν θα πείσει και άρα θα «κερδίσει» αυτή την κρίσιμη «δεξαμενή» ψηφοφόρων, θα μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι πράγματι θα έχει καταφέρει να εδραιώσει την κοινωνική πλειοψηφία και να κάνει το μεγάλο άλμα προς το στόχο της αυτοδυναμίας.
Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πως ο δρόμος που έχει μπροστά του, δεν είναι εύκολος.
Και ότι σε καμία περίπτωση η επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν θα είναι ένας «περίπατος», όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
Διότι έχει το πολιτικό κριτήριο να αντιληφθεί πως πράγματι μεγάλο μέρος της κοινωνίας εξακολουθεί να τον αντιμετωπίζει με καχυποψία και δυσπιστία.
Γνωρίζει επίσης ότι η πολιτική γραμμή της καταψήφισης της συμφωνίας, την ώρα που καλεί την κυβέρνηση να την κλείσει άμεσα, είναι ένα μεγάλο ρίσκο.
Καθώς μπορεί να «ακούγεται» αρεστός και να ταυτίζεται με τα «θέλω» της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης, αλλά είναι πολύ πιθανό σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρεθεί αντιμέτωπος με αυτές τις κοινωνικές απαιτήσεις.
Στην ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τις εκλογές δεν θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα τις κερδίσει η ΝΔ.
Είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης