Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελεύθερος ο Γιάννης Βούρος που συνελήφθη για οφειλές του ΚΘΒΕ

Ελεύθερος ο Γιάννης Βούρος που συνελήφθη για οφειλές του ΚΘΒΕ
Για ασυνεννοησία μεταξύ του ΙΚΑ και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κάνει λόγο το ΚΘΒΕ, καθώς η οφειλή είχε τακτοποιηθεί προ ημερών
Ελεύθερος αφέθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος, ύστερα και από τον ορισμό τακτικής δικάσιμου, μετά τη σύλληψή του χθες, Δευτέρα, για οφειλές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος προς το ΙΚΑ, ύψους περι τις 500 χιλ. ευρώ.
Πάντως, όπως τόνισε ο νομικός σύμβουλος του Θεάτρου, η οφειλή αυτή έχει τακτοποιηθεί προ ημερών, καθώς το ΚΘΒΕ έλαβε δόση που δικαιούται από την κρατική επιχορήγηση, από την οποία είχε παρακρατηθεί το ποσό που προοριζόταν για το Ίδρυμα.
Παράλληλα, και το ΚΘΒΕ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για παρεξήγηση και ασυνεννοησία μεταξύ του ΙΚΑ και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σημειώνοντας ότι «το ζήτημα προκλήθηκε παρά το γεγονός ότι όλες οι δόσεις του ΚΘΒΕ τακτοποιούνται κανονικά, εμπρόθεσμα, λόγω κακής συνεννόησης μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του ΙΚΑ».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΘΒΕ, «αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και στάλθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα προς την εισαγγελία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του ΙΚΑ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ αποχώρησε από τα δικαστήρια και ορίστηκε δικάσιμος».
Από την πλευρά του ο Γ. Βούρος δήλωσε ότι «το θέμα δεν είναι μόνον η προσωπική μου ταλαιπωρία, η άνευ λόγου ταλαιπωρία ενός πολίτη. Το θέμα είναι τα βραδυφλεγή αντανακλαστικά και οι σκουριασμένοι μηχανισμοί του Δημοσίου που δεν είναι σε θέση να συνεννοηθούν μεταξύ τους.
»Είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας ως ΚΘΒΕ. Πορευόμαστε με συνέπεια και ευθύνη. Ως διοίκηση και ως διεύθυνση του ΚΘΒΕ είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε μοχλό πίεσης προς το ΥΠΠΟΤ και το ΥΠΟΙΚ ώστε να απαλειφθούν τα χρέη προηγουμένων ετών που ταλανίζουν το ΚΘΒΕ, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές.
»Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που ρυθμίζονται χρέη εκατομμυρίων ευρώ για άλλους φορείς το Κρατικό Θέατρο να ταλαιπωρείται από ένα λάθος και να αφήνεται στο έλεος παλαιοτέρων χρεών, που η σημερινή διοίκηση και διεύθυνση καμία σχέση δεν έχουν. Δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρώνεται η εικόνα του ΚΘΒΕ σε μια χρονιά που τα αποτελέσματα (αύξηση των θεατών κατά 39% και των εσόδων κατά 34% σε εποχή οικονομικής κρίσης) δικαιώνουν την προσπάθεια εργαζομένων, διοίκησης και διεύθυνσης, που για πρώτη ίσως φορά προχωράμε με τέτοια σύμπνοια όλοι μαζί και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους».
Σημειώνεται ότι την υποστήριξή τους στον Γ. Βούρο εκφράζουν και οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ με ανακοίνωσή τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης