Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα εισαγγελική έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος διατάχθηκε για τη Novartis

Νέα εισαγγελική έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος διατάχθηκε για τη Novartis
Η σε βάθος δεκαετίας έρευνα περιλαμβάνει άρση τραπεζικού απορρήτου και ανοίγματα λογαριασμών στελεχών και συναλλασσόμενων με την εταιρεία
Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Παναγιώτης Αθανασίου, για τη φαρμακοβιομηχανία Nοvartis.
Η σε βάθος δεκαετίας έρευνα περιλαμβάνει άρση τραπεζικού απορρήτου και ανοίγματα λογαριασμών στελεχών και συναλλασσόμενων με την εταιρεία.
Απώτερος στόχος είναι να διερευνηθεί αν υπάρχει κάποια ταύτιση ή συσχετισμός με λογαριασμούς που υπάρχουν στις μεγάλες λίστες καταθετών, τις οποίες ελέγχει η ελληνική Δικαιοσύνη.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο για σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ στελεχών των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας για να συντονιστούν και να συνδράμουν την έρευνα του εισαγγελέα, με τον εντοπισμό σχετικών πορισμάτων παλιότερων διοικητικών ερευνών.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αντίστοιχα πορίσματα δεν κατέληξαν ποτέ στον εισαγγελέα ενώ άλλα κρίθηκαν ανεπαρκή και ζητήθηκε η επαναξιολόγησή τους.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία βρίσκεται ήδη υπό έρευνα από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, με στόχο να διαπιστωθεί αν υπήρξε δωροδοκία κρατικών λειτουργών, αξιωματούχων και γιατρών προκειμένου να προωθούνται τα προϊόντα του ελβετικού κολοσσού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης