Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Να μην εκδοθούν επιπλέον δύο από τους Τούρκους στρατιωτικούς προτείνει ο Άρειος Πάγος

Να μην εκδοθούν επιπλέον δύο από τους Τούρκους στρατιωτικούς προτείνει ο Άρειος Πάγος
Χθες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση των πρώτων δύο εκ των οκτώ αξιωματικών
Τη μη έκδοση ακόμα δύο Τούρκων στρατιωτικών πρότεινε πριν από λίγο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επικαλούμενος τον κίνδυνο που διατρέχουν αν μεταβούν στη γειτονική μας χώρα.
Σε περίπτωση έκδοσης οι αξιωματικοί κινδυνεύουν ακόμα και με θανατική ποινή, αν ληφθούν υπόψη οι απειλές που εκτοξεύει ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, ενώ έχουν γίνει και καταγγελίες για βασανισμούς όσων έχουν συλληφθεί ήδη στο πλαίσιο της «εκκαθάρισης» που επιχειρεί εδώ και μήνες η Άγκυρα.
Χθες, κατά την πρώτη επίσημη δικαστική τοποθέτηση επί του θέματος, η εισαγγελέας του β’ ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θεοδώρου, πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα των τουρκικών Αρχών για έκδοση των πρώτων δύο εκ των οκτώ αξιωματικών.
Υπενθυμίζεται πως οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος, στις 16 Ιουλίου 2016, ζητώντας άσυλο στη χώρα μας.
Η Τουρκία ζητά άμεσα την έκδοσή τους, κατηγορώντας τους ακόμα και για συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του κ. Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης