Δικηγόρος Σώρρα: Εξοντωτική και δυσανάλογη η ποινή – Αίτηση για αναστολή της απόφασης

Δικηγόρος Σώρρα: Εξοντωτική και δυσανάλογη η ποινή – Αίτηση για αναστολή της απόφασης
«Είναι αρχηγός πολιτικού φορέα, και αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχε πάρει τόσο μεγάλη ποινή»…
Η ποινή που επιβλήθηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη στον Αρτέμη Σώρρα είναι εξοντωτική και δυσανάλογη με τη βαρύτητα της πράξης του, υποστήριξε ο δικηγόρος του, Βασίλης Νουλέζας.
«Είναι αρχηγός πολιτικού φορέα, και αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχε πάρει τόσο μεγάλη ποινή»…
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο κ. Νουλέζας έκανε γνωστό ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Αρτέμης Σώρρας δεν εμφανίζεται είναι επειδή δέχεται σοβαρές απειλές για τη ζωή του.
«Δύο φορές έχει δεχτεί επίθεση δολοφονική, δηλαδή απόπειρα ανθρωποκτονίας», επισήμανε.
Τονίζεται ότι ο δικηγόρος δεν αποκάλυψε αν ο κ. Σώρρας -ο οποίος καταζητείται και διαφεύγει της σύλληψης- βρίσκεται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο δικηγόρος εκτιμά ότι «θα ήταν σωστότερο να θέσει τον εαυτό του στην διάθεση της Δικαιοσύνης και στην εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «εκείνος αποφασίζει, εγώ είμαι εντολοδόχος δικηγόρος και εκτελώ εντολές στα πλαίσια και στα όρια της εξουσιοδοτήσεως μο».
Αν και δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να απαντήσω και ακόμη κι αν γνώριζα που βρίσκεται δεν θα σας το αποκάλυπτα, σας λέω ότι δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να κρύβεται, να είναι φυγόποινος.
Θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία αύριο που αφορά την αίτηση αναστολής εκτέλεσης πρωτόδικης καταδικαστικής του άρθρου 7 του κώδικα ποινικής δικονομίας, και δεν εμφανίζεται γιατί δεν είναι απαραίτητη, αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία και επίσης δέχεται απειλές και κινδυνεύει άμεσα η ζωή του».
Επίσης, ο κ. Νουλέζας είπε ότι αν απορριφθεί το αίτημα έφεση αύριο Τρίτη, θα μιλήσει με τον εντολέα του καθώς δεν γνωρίζει αν είναι στις προθέσεις του να παραδοθεί.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν ξέρει αν βρίσκεται στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι «στις 17 και 18 του μηνός που επικοινώνησα με τον κ. Σώρρα και μου χορήγησε την εξουσιοδότηση για να ασκήσω έφεση δεν έλειπε στο εξωτερικό».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS