Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017
S&P 500
2.438,30
0,16%
FTSE 100
7.424,13
-0,20%
DAX
12.733,41
-0,47%
Nikkei 225
20.132,67
0,11%
ATHEN
820,52
0,70%
  • 11:32 - Γεννηματά: Η χώρα μπορεί να βγει από τα μνημόνια, όχι όμως με νέες ψεύτικες ελπίδες
  • 10:54 - Τσακαλώτος: Δεν έχω ερωτευτεί την καρέκλα μου – Προτεραιότητά μας να ελαφρύνουμε τα μεσαία στρώματα
  • 10:54 - Reuters: Ο Erdogan στήριξε για άλλη μία φορά το Κατάρ στη διαμάχη του με τα άλλα αραβικά κράτη
  • 10:53 - ΔΕΗ: Εκπτώσεις 21% στους συνεπείς πελάτες και όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα προπληρωμής
  • 09:54 - Θεοδωράκης: Ο πρωθυπουργός μας είπε για τα λίγα που πήραμε και όχι για τα πολλά που χάσαμε
 

Συνέδριο στην Κρήτη για την κλιματική αλλαγή – Τσιρώνης: Η Ελλάδα κινδυνεύει από φυσικές καταστροφές

Συνέδριο στην Κρήτη για την κλιματική αλλαγή – Τσιρώνης: Η Ελλάδα κινδυνεύει από φυσικές καταστροφές
Ο κ. Τσιρώνης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το συνέδριο και σημείωσε ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εμφανείς,
Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην οικονομία πραγματοποιείται σήμερα, 6 Απριλίου 2017, στο Ηράκλειο Κρήτης, με το «παρών» να δίνουν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο κ. Φάμελλος τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη και την προσαρμογή, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές και έχει ζητήσει τους απαραίτητους πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις δασολόγων για την υποστήριξη δασικών υπηρεσιών, ενώ έκανε γνωστή την πρόθεσή του να υπάρξει θεσμική αλλαγή προκειμένου να είναι υποχρεωτική η δημιουργία πρασίνου και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε όλα τα νέα κτίρια.
«Η Ελλάδα στη Μεσόγειο πρέπει να λειτουργήσει διακρατικά και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες και με τους δήμους», σημείωσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσιρώνης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το συνέδριο και σημείωσε ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εμφανείς, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, ενώ προειδοποίησε πως η Ελλάδα, λόγω της γεωμορφολογίας της, κινδυνεύει να υποστεί μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι φορείς να εργαστούν προς την κατεύθυνση της πρόληψης.
Ο κ. Πατούλης ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου επεσήμανε πως δεν έχει κανείς το δικαίωμα να απολέσει την εθνική ευκαιρία να συμβάλλει στην προώθηση πολιτικών, δράσεων και λύσεων κατά της κλιματικής αλλαγής.
Όπως είπε, η τοπική αυτοδιοίκηση ως ο εγγύτερος θεσμός στον πολίτη ανέδειξε το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ευαισθητοποιώντας και ενεργοποιώντας όλους τους συναρμόδιους φορείς για την ανάληψη δράσεων που μπορούν να λειτουργήσουν ανασχετικά στις επιπτώσεις αυτές.

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 06/04/2017 - 20:51
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού
 
AUEB-e-banner-10-05-2017.gif
 
KORRES