Στο δρόμο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι κατά των νέων μέτρων - Νέα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Στο δρόμο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι κατά των νέων μέτρων - Νέα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Στην Ομόνοια το ΠΆΜΕ στις 19:00 το απόγευμα
Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων για σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 19:00 στην Ομόνοια.
«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία, αλλά και σε όλα τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση.
Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές» αναφέρει η ΓΣΕΕ ενώ στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθεί και μουσική εκδήλωση.
Στις σημερινές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος, στις 19:00 το απόγευμα, προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για τα υπό ψήφιση μέτρα.
«Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς κατεβαίνουν στους δρόμους και καλούν κάθε ελεύθερο επαγγελματία να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στο ασφαλιστικό και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
«Μειώστε τώρα τους φόρους και τις εισφορές» δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, επισημαίνοντας ότι το «κίνημα δεν έχω να πληρώσω» θα είναι στη πλατεία Συντάγματος, την ώρα της ψήφισης των «καταστροφικών μέτρων».
«Με τα μέτρα που έρχονται, αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές όλων των επαγγελματιών έως 61%.
Μέσα σε 4 μόλις μήνες αποφασίζουν ότι δεν τους φτάνουν οι εισφορές που μας επέβαλλαν με τον ΕΦΚΑ και θέλουν να δημεύσουν, ουσιαστικά, το εισόδημά μας.
Επιβαρύνονται πλέον υπέρμετρα οι πάντες, κυρίως τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.
Θέλουν να εξαφανίσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.
Δεν θα τους αφήσουμε.
Θα αγωνιστούμε και στους δρόμους και στα δικαστήρια.
Πλέον δεν υπάρχει 'κίνημα δεν πληρώνω'.
Αυτό που υπάρχει στην κοινωνία είναι το 'κίνημα δεν έχω να πληρώσω'.
Οφείλουν οι βουλευτές και η κυβέρνηση να καταλάβουν ότι εξοντώνουν την πραγματική οικονομία, εξοντώνουν το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, που είναι το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τη εθνική οικονομία» τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Στασινός.
Σημειώνεται πως στις 10:00 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κοτζιά και οι συνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι και αυτοί για τις νέες επιβαρύνσεις.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS