Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων της Θήβας

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων της Θήβας
Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «είναι ένα έργο πρωτοποριακό και σύγχρονο, όχι μόνο για τη Θήβα, αλλά και για τις προδιαγραφές πολλών ευρωπαϊκών πόλεων»
Η σύμβαση για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων της Θήβας, υπεγράφη παρουσία του αν. υπουργού Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλου.
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε την κατασκευή της μονάδας ως «ένα πολύ μεγάλο βήμα στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».
Ο αν. υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό των έργων σύμφωνα με το περιφερειακό σχέδιο για την διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων.
Ο κ. Φάμελλος ολοκληρώνοντας την περιοδεία του και την επιθεώρηση των έργων διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη την Στερεά Ελλάδα κατέληξε στην Θήβα, μετά την Άμφισσα, την Λιβαδειά και την Χαλκίδα.
Διαπίστωσε ότι είναι πολύ καλός ο ρυθμός που κινούνται τα έργα, κάλεσε τους δημάρχους να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους καθώς επανέλαβε ότι «παράλληλα με τη σημερινή εκτεταμένη συζήτηση με την αυτοδιοίκηση της Στερεάς Ελλάδας για την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η κοινωνία της Περιφέρειας έχει στα χέρια της σημαντικά έργα για την ασφαλή διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι που αποτελεί ουσιαστικό βήμα για τη μετάβαση στην εποχή της ανακύκλωσης στην πηγή».
Ο αν. υπουργός ενημερώθηκε για τα βήματα που έχουν γίνει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κάνοντας ωστόσο ειδική αναφορά στην κυκλική οικονομία, καθώς όπως είπε «στόχος είναι πέρα από τις μεγάλες μονάδες η αλλαγή νοοτροπίας και να προωθήσουμε όλοι μας την ανακύκλωση στην πηγή».
«Κάναμε και μία ουσιαστική συζήτηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, όχι μόνο για τον σχεδιασμό της διαχείρισης, αλλά κυρίως για τα βήματα που έχουμε κάνει» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης, για να συμπληρώσει ότι «πέρα από τις μεγάλες μονάδες, στόχος είναι η κυκλική οικονομία και η ανακύκλωση στην πηγή. Χρειάζεται νέα νοοτροπία και αποφασιστικότητα».
Μιλώντας για το έργο της Θήβας, για το οποίο υπέγραψε και τη σύμβαση κατασκευής, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «είναι ένα έργο πρωτοποριακό και σύγχρονο, όχι μόνο για τη Θήβα, αλλά και για τις προδιαγραφές πολλών ευρωπαϊκών πόλεων». «Σήμερα αποδείξαμε πως όταν συνεργαζόμαστε όλοι οι άνθρωποι του πρώτου και του δεύτερου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταφέρνουμε πολλά και μεγάλα πράγματα» κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
w
ww.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS