Πετρελαιοκηλίδες στο Σαρωνικό μετά τη βύθιση δεξαμενόπλοιου - Προσωρινά ελεύθεροι πλοίαρχος και μηχανικός

Πετρελαιοκηλίδες στο Σαρωνικό μετά τη βύθιση δεξαμενόπλοιου - Προσωρινά ελεύθεροι πλοίαρχος και μηχανικός
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής ειδοποιήθηκε για το συμβάν από παραπλέον φορτηγό πλοίο 
(Upd2) Προσωρινά ελεύθεροι μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος, αφέθησαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ», που βυθίστηκε τα ξημερώματα (9/9) ενώ ήταν αγκυροβολημένο, νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, στον Σαρωνικό.
Άγνωστες παραμένουν οι αιτίες της βύθισης του δεξαμενόπλοιου ενώ ήταν φορτωμένο με άγνωστη ποσότητα καυσίμων.
Τα αίτια του ναυαγίου παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν υπήρξε εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του πλοίου από κάποιο σωλήνα.
Την ώρα του συμβάντος μέσα στο δεξαμενόπλοιο βρίσκονταν ένας ναύτης και ο Α’ μηχανοδηγός, που περισυνελέγησαν σώοι από λάντζα και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο «Τζάνειο» νοσοκομείο όπου εξήλθαν καλά στην υγεία τους.
Για το συμβάν το Κέντρο Επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος ειδοποιήθηκε από παραπλέον φορτηγό πλοίο που ανέφερε ότι το «ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ» έχει πάρει επικίνδυνη κλήση.
Στο σημείο όπου έχει βυθιστεί το δεξαμενόπλοιο έχουν παρατηρηθεί πετρελαιοκηλίδες, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά έχει ζητήσει από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου να γνωστοποιήσει την ποσότητα καυσίμων που μετέφερε το «ΑΓ.ΖΩΝΗ» στις δεξαμενές του και να αναθέσει σε εταιρεία αντιρρύπανσης τη διαχείριση του συμβάντος.
Παράλληλα, πλωτό σκάφος του λιμενικού που βρίσκεται στην περιοχή έχει ποντίσει γύρω από το σημείο του ναυαγίου για προληπτικούς λόγους φράγμα αντιρρύπανσης.
Το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», κατασκευής του 1972, είχε χωρητικότητα 3.205 τόνων.
Είχε ολικό μήκος 92,3 μέτρα και πλάτος 13,7. Στο σημείο που βυθίστηκε έχουν εντοπιστεί μικρές πετρελαιοκηλίδες
(Πρώτη ενημέρωση Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 9:34)

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS