Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
S&P 500
2.507,72
0,15%
FTSE 100
7.275,25
0,30%
DAX
12.561,79
0,02%
Nikkei 225
20.299,38
1,96%
ATHEN
762,86
0,27%
  • 19:34 - ΣΕΕΑ: Αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας το 2018 για τα νεώτερα αυτοκίνητα
  • 19:34 - Guindos (Ισπανός ΥΠΟΙΚ): Χάος από την απόσχιση της Καταλονίας - Μείωση ΑΕΠ 30% και διπλάσια ανεργία
  • 19:33 - Ερευνα Pulse: Σαφής η υπεροχή του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ έναντι του Τσίπρα
  • 19:32 - Υπ. Εργασίας: Η βούληση της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας αποδεικνύεται
  • 19:31 - Μικρές μεταβολές στις ευρωαγορές - Στάση αναμονής εν όψει των αποφάσεων της Fed
 

Παραπομπή του Στ. Ψυχάρη και τραπεζικών στελεχών σε δίκη για τα δάνεια του ΔΟΛ ζητά η Εισαγγελέας Εφετών

Παραπομπή του Στ. Ψυχάρη και τραπεζικών στελεχών σε δίκη για τα δάνεια του ΔΟΛ ζητά η Εισαγγελέας Εφετών
H Εισαγγελέας Εφετών, Αικ. Αντωνίου, ζητά με πρότασή της στο Συμβούλιο Εφετών να δικαστεί ο κ. Ψυχάρης για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία
Παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του πρώην εκδότη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), Σταύρου Ψυχάρη, αλλά  και δέκα τραπεζικών στελεχών, προτείνει με εισήγησή της η Εισαγγελέας Εφετών, Αικατερίνη Αντωνίου.
Η υπόθεση,  για την οποία ασκήθηκε πριν περίπου έναν χρόνο ποινική δίωξη μετά από εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα, αφορά δάνειο που είχε λάβει ο πρώην εκδότης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Στ. Ψυχάρης από την Alpha Bank με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του ΔΟΛ και την έξοδο του οργανισμού από το Χρηματιστήριο.
Η Εισαγγελέας ζητά με πρότασή της στο Συμβούλιο Εφετών να δικαστεί ο κ. Ψυχάρης για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, αλλά και για απιστία οι δέκα συγκατηγορούμενοι του, που είναι στελέχη της Alpha Bank.
Η δανειοδότηση, σύμφωνα με την δικογραφία, έφθανε τα 57 εκατ. ευρώ και εγκρίθηκε και χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι μετά την άσκηση της δίωξης για την υπόθεση, ο ΔΟΛ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων γινόταν λόγος για "συστηματική ποινικοποίηση των πιστώσεων", ενώ αναφερόταν πως η επίμαχη χρηματοδότηση του κ. Ψυχάρη ως μετόχου του ΔΟΛ "επέτρεψε την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού του Οργανισμού, την ενίσχυσή του εν καιρώ κρίσεως αλλά και τη βελτίωση της θέσεως των τραπεζών.
Και η χρηματοδότηση αυτή χορηγήθηκε νομίμως, έχει τις ίδιες εξασφαλίσεις με τα λοιπά δάνεια του Οργανισμού και εξυπηρετείται κανονικά κατά τους όρους των συμβάσεων".

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 10/09/2017 - 19:39
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού