Εκκενώνεται λόγω της φωτιάς η κοινότητα Άρλα στη δυτική Αχαΐα

Εκκενώνεται λόγω της φωτιάς η κοινότητα Άρλα στη δυτική Αχαΐα
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ
(upd1) Στην εκκένωση της κοινότητας Άρλας στη δυτική Αχαΐα που κινδυνεύει από τη φωτιά, προχωρούν οι Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα επιβιβασθούν σε λεωφορείο που υπάρχει στην κοινότητα και θα μεταφερθούν σε γειτονικές περιοχές.
Επίσης, όσοι κάτοικοι παραμένουν στην Άρλα, έχουν συγκεντρωθεί στον κεντρικό δρόμο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.
Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 16:30 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας και εξελίσσεται σε δύο μέτωπα, με το ένα από αυτά να απειλεί την κοινότητα 'Αρλα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κοντά στην Άρλα βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ.
Επίσης, πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν κοντά στις κοινότητες Ελαιοχώρι και Τζάιλο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια.
Στο μεταξύ το έργο των επίγειων πυροσβεστικών συνδράμουν από αέρος ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα.
Ακόμη, στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τους δρόμους, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και των υδροφόρων.

Πρώτη ενημέρωση 17:56:49, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS