Κοινωνία

Ελεύθεροι υπό όρους 3 κατηγορούμενοι για τo σκάνδαλο στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου

tags :
Ελεύθεροι υπό όρους 3 κατηγορούμενοι για τo σκάνδαλο στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου
Και στους τρεις επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους κάθε 1η και 15η του μήνα
Ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, μετά την απολογία τους.
Πρόκειται για πρώην μέλος της διοίκησης της Τράπεζας που αφέθηκε ελεύθερο με εγγύηση 40.000 ευρώ, ένα άλλο μέλος της διοίκησης, και μάλιστα για λίγους μόλις μήνες, που αφέθηκε με εγγύηση 10.000 ευρώ και δανειολήπτης που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ.
Και στους τρεις επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους κάθε 1η και 15η του μήνα.
Από το πρωί απολογείται μέλος της διοίκησης την επίμαχη περίοδο των "θαλασσοδανείων", συνταξιούχος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ενώ αύριο θα απολογηθούν εν ενεργεία αυτοδιοικητικός πρώην μέλος της διοίκησης και πρώην πρόεδρος της τράπεζας.
Υπενθυμίζεται, πως για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου κατηγορούνται συνολικά 53 άτομα, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της τράπεζας, υπάλληλοι και δανειολήπτες.
Μέχρι στιγμής προφυλακίστηκε πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, γνωστός τουριστικός πράκτορας και στέλεχος του Επιμελητηρίου Λέσβου, ενώ πρώην διευθυντής της τράπεζας έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει περί της προφυλάκισής του ή μη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Άλλα μέλη του ΔΣ, δανειολήπτες και υπάλληλοι, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις έως και 80.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.
 Οι συνολικά 53 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο κατηγορούνται για δανειοδοτήσεις με μεγάλο χρηματοδοτικό άνοιγμα άνω του 15% των εποπτικών κεφαλαίων κατά παράβαση των προβλεπόμενων διαδικασιών, έλλειψη οικονομικών στοιχείων των πιστούχων και μη αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασής τους χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης