«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών εγκαταστάσεων στα Αστέρια Γλυφάδας

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών εγκαταστάσεων στα Αστέρια Γλυφάδας
Tο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε τις έξι προσφυγές κατοίκων της Γλυφάδας
Τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών εγκαταστάσεων στα Αστέρια Γλυφάδας ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), απορρίπτοντας τις έξι προσφυγές κατοίκων της Γλυφάδας.
Ειδικότερα, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ. 2456/2017 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση και όλους τους ισχυρισμούς των έξι κατοίκων, καθώς έκρινε ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις δεν προσκρούουν στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει τα δάση και τις δασικές εκτάσεις, ούτε προσκρούει στη δασική νομοθεσία (νόμος 998/1977).
Σημειώνεται ότι οι έξι κάτοικοι της Γλυφάδας είχαν προσφύγει στο ΣτΕ  ζητώντας να ακυρωθεί η από 5/5/2016 υπουργική απόφαση με την οποία διαπιστώθηκε η νομιμότητα του συνόλου των τουριστικών εγκαταστάσεων εμβαδού 21.379 τ.μ. στα Αστέρια Γλυφάδας, αλλά και η από 12/5/2016 απόφαση του γενικού γραμματέα της γενικής διεύθυνσης αποκεντρωμένη διοίκησης με την οποία τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο υπάρχον συγκεκριμένο τουριστικό συγκρότημα και εκσυγχρονίστηκε η ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων δυναμικότητας 400 κλινών, που είναι μισθωμένη στην εταιρεία «Ναυσικά».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS