Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δωρεάν νομικές υπηρεσίες από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες

tags :
Δωρεάν νομικές υπηρεσίες από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες
Η δαπάνη για την κάλυψη της αποζημίωσης των παρόχων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
Δωρεάν νομικές και οικονομικές υπηρεσίες σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των οποίων δεν υπερβαίνει τα δύο τρίτα των κατώτατων ετήσιων ατομικών αποδοχών που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θα παρέχεται μέσω της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Αυτό αναφέρει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας με τίτλο «Άσκηση Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας και άλλες Διατάξεις», που κατατέθηκε πριν λίγο στη Βουλή.
Πάροχοι των συμβουλευτικών υπηρεσιών θα είναι, ως προς τις νομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, δικηγόροι, μέλη δικηγορικών συλλόγων της χώρας, και ως προς τις οικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, λογιστές Α' και Β' τάξης.
Η δαπάνη για την κάλυψη της αποζημίωσης των παρόχων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στον οποίον και εγγράφεται προς τούτο κατ' έτος ειδική πίστωση.
Επίσης στο σχέδιο νόμου επέρχονται τροποποιήσεις στη λειτουργία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Μεταξύ των άλλων προβλέπεται αύξηση του αριθμού των οργανικών θέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ, από 79 σε 115, προκειμένου αυτή, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση «να μπορεί να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της, ιδίως μετά την ψήφιση του Ν. 4469/2017 «Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις» (Α' 62), οι οποίες καλύπτονται αποκλειστικώς με αποσπάσεις και μετατάξεις προσωπικού που υπηρετεί ήδη στο δημόσιο τομέα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης