ΣΥΡΙΖΑ: Τα δικαιώματα θα νικήσουν και ας πολεμούν με τον Γολιάθ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα δικαιώματα θα νικήσουν και ας πολεμούν με τον Γολιάθ
Για μια ιστορική ημέρα κάνει λόγο ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ
Για μια ιστορική ημέρα έκανε λόγο με σημερινή (11/10/2017) του ανακοίνωση ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.
«Κι όμως, οι ζέβρες νίκησαν τα λιοντάρια, οι χωρίς φωνή όσους ουρλιάζουν βάναυσα, οι κατατρεγμένοι τόσων χρόνων τους ισχυρούς, η ανθρωπιά και ο πολιτισμός την αγριότητα.
Ήταν πράγματι μια ιστορική ημέρα, όπως αυτή του συμφώνου συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια, της ιθαγένειας, της κατάργησης των φυλακών τύπου Γ΄, αλλά και του εγκλεισμού των ανηλίκων, βήματα δημοκρατίας, ανάσες ελευθερίας, για τους χωρίς φωνή, για τους χωρίς δικαιώματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
«Σημαντική ημέρα για τον έναν άνθρωπο, για όσες και όσους ήταν εγκλωβισμένοι σε αυτό που διέταζε μια κοινωνική πλειοψηφία, με αυταρχισμό και κατασκευασμένη άγνοια.
Σημαντική ημέρα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, που με τους αγώνες δεκαετιών κράταγε αναμμένο το καντήλι, τροφοδοτούσε με ύλη, ιδέες, κουράγιο έναν ολόκληρο κόσμο, που ήθελε να ζει στο φως και τον είχαν περιορισμένο στο σκοτάδι.
Σημαντική ημέρα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, για όλες και όλους εμάς, που θεωρούμε ότι ο κόσμος χωράει πολλούς κόσμους, πρέπει να είναι πολύχρωμος, ανοιχτός, διαφορετικός, δίκαιος, ισότιμος», προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Αυτή η ημέρα, η 10η Οκτωβρίου 2017, δείχνει τον δρόμο, τον τρόπο, την κατεύθυνση.
Η προστασία του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση της ισότητας και της ισονομίας, που ασφαλώς συμπεριλαμβάνει τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία», συνεχίζει η ανακοίνωση.
«Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι να πέσουν και τα τελευταία τείχη των διακρίσεων, της ανισοτιμίας και του κοινωνικού ρατσισμού.
Τα δικαιώματα θα νικήσουν και ας πολεμούν με τον Γολιάθ», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS