Βόμβα Schaeuble - Έλληνας πολιτικός είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πριν από το δημοψήφισμα!

Βόμβα Schaeuble - Έλληνας πολιτικός είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πριν από το δημοψήφισμα!
Οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη των ελίτ της χώρας
(upd)Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας λίγα μόλις 24ωρα από τις κρίσιμες αναμετρήσεις για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών αναμένεται να βάλει η αποκάλυψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, ο οποίος υποστήριξε ότι Έλληνας πολιτικός, τον οποίο δεν κατονόμασε, τού είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πριν τεθεί το ζήτημα με το περίφημο δημοψήφισμα του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Π.Βαλασόπουλος, ανταποκριτής του Mega στο Βερολίνο, ο Schaeuble ερωτηθείς για τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «ένας Έλληνας πολιτικός, για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλλω, μου πρότεινε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πριν από το δημοψήφισμα, αλλά δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομα του», υποστηρίζοντας ότι υπήρχε σχέδιο της τότε κυβέρνησης για αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Όπως είπε ο Schaeuble ανάλογες προτάσεις είχε δεχθεί και από Ιταλούς πολιτικούς προκειμένου η Ιταλία να φύγει από την Ευρωζώνη
«Είχαμε και σχέδιο Β’, και Γ’ και Δ’ για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Η θέση της Γερμανίας ήταν σταθερή. Ότι οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη των ελίτ της χώρας» ανέφερε επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ.Στουρνάρας θα μεταβεί στη Γερμανία στις 11 Ιουνίου προκειμένου να έχει επαφές με την κυβέρνηση της Γερμανίας.

Διευκρινίσεις του W. Schaueble για τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του Wolfgang Schaueble, περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, έδωσε στη δημοσιότητα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Αναφερόμενο στα δημοσιεύματα περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κατόπιν ειδικού σχεδίου, το γερμανικό υπουργείο επισήμανε τα εξής:
 «Ο υπουργός Οικονομικών απηύθυνε επανειλημμένα έκκληση σε εκείνη τη χρονική περίοδο στη γερμανική Βουλή και αλλού ότι πρέπει να έχουμε λίγη κατανόηση για τη δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων, οι οποίοι χρειάστηκε να υποφέρουν από τις παραλείψεις δεκαετιών των δικών τους ελίτ και για το ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να βαδίσουν έναν δύσκολο δρόμο, στον οποίο πρέπει να τους βοηθήσουμε. Και μετά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πάντα έλεγε ότι είναι απόφαση της Ελλάδας, εάν θέλει να σηκώσει αυτά τα βάρη, ή εάν δε το θέλει. Αυτή είναι απόφαση του ελληνικού λαού και, εάν αποφασίσει να σηκώσει τα βάρη, εμείς θα τους στηρίξουμε σε αυτό. Και μετά, υπήρχε στην Ελλάδα μια συζήτηση για έξοδο από το ευρώ. Αναφέρατε έναν πολιτικό, για του οποίου το δημοκρατικό αίσθημα ευθύνης έχω αμφιβολίες. Αλλά δεν είναι δική μου δουλειά σήμερα να μιλήσω γι αυτό. Αυτοί λένε ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να φύγει κανείς από το ευρώ. Αυτό υπάρχει και στην Ιταλία, à la bonheur (Ζήτω!). Μετά υπήρχε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να διεξάγει ένα δημοψήφισμα: Να βγούμε ή όχι.
Πιστεύετε ότι η διοίκηση ενός δημοκρατικού κράτους δικαίου δεν κάνει σκέψεις για το τι θα κάναμε εάν τύχαινε κάτι που δεν θέλουμε; Από αυτό μπορείτε τώρα να κάνετε ένα σχέδιο C, Y, ή Z. Αυτά είναι ανοησίες. Αυτός ο τρόπος εικασίας είναι απλώς μη σοβαρός. Εμείς δεχτήκαμε μεγάλη κριτική ότι δεν είχαμε σχέδιο για την επανένωση (ενν. της Γερμανίας). Έρχονταν οι έξυπνοι από παντού και έλεγαν: «Γιατί δεν τα είχατε όλα αυτά στο συρτάρι;»
Παράλληλα, όσον αφορά τον πρώην Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, T. Geithner, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, εξήγησε πως ο W. Schaueble διαμήνυσε πως «κατά τα άλλα, γίνεται αναφορά στον αξιότιμο πρώην συνάδελφό μου T. Geithner. Αυτός ρητά δεν το είπε αυτό. Το διάβασα επακριβώς και το έλεγξα. Εάν μεταφέρετε κάτι, τότε τουλάχιστον να το μεταφέρετε σωστά».
Τέλος, όσον αφορά τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας διέτεινε πως  «η κατάσταση εξελίχθηκε καλύτερα από ό,τι όλοι υποθέταμε - και στις υποθέσεις τις οποίες έβαλαν ως βάση το ΔΝΤ και η τρόικα όταν συνέτασσαν το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Γι αυτό παραμένουμε σε αυτό. Είναι όμως η απόφαση κάθε δημοκρατικού κυρίαρχου».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS