Τελευταία Νέα
Οικονομία

La Repubblica: Σώθηκαν οι τράπεζες και όχι οι Έλληνες – Θύμα των λαθών της η Ελλάδα

tags :
La Repubblica: Σώθηκαν οι τράπεζες και όχι οι Έλληνες – Θύμα των λαθών της η Ελλάδα
Λιγότερο από το 10% των 240 δις ευρώ των δανείων κατέληξε στους πολίτες αναφέρει το δημοσίευμα
Την άποψη ότι σώθηκαν οι τράπεζες και όχι οι Έλληνες εκφράζει σε δημοσίευμα της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αναφερόμενη σε μελέτη της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Jubilee Debt Campaign.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας αναφέρει ότι «το πρόγραμμα διάσωσηςδημιουργήθηκε για να σωθεί ο χρηματιστικός τομέας, μεταθέτοντας το χρέος από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα.
Λιγότερο από το 10% των 240 δις ευρώ που δόθηκαν υπό την μορφή δανείου στην Ελλάδα, κατέληξε πραγματικά στους πολίτες.
Με τα υπόλοιπα πληρώθηκαν οι τόκοι ή στηρίχθηκε ο τραπεζικός τομέας».
Σύμφωνα με την La Repubblica «τα συμπεράσματα της μελέτης αποτελούν στήριξη στο εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά περικοπή του χρέους για να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία».
Βάσει του δημοσιευμάτος, ο βρετανικός μη κυβερνητικός οργανισμός αναφέρει παράλληλα ότι «αν η Διάσκεψη για το Χρέος αποτύχει δεν θα υπάρξει πρόβλημα, διότι η Αθήνα θα μπορούσε να κηρύξει χρεοκοπία, μένοντας όμως εντός του ευρώ, με ευνοϊκές επιπτώσεις για το ΑΕΠ».
«Η Ελλάδα είναι θύμα των λαθών της.
Χωρίς τα χρήματα της Τρόικας (που απαίτησαν δώδεκα δέσμες αιματηρών έκτακτων οικονομικών μέτρων) θα είχε χρεοκοπήσει εδώ και χρόνια» αναφέρει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης