Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαψεύδει τα περί κατάργησης της τρόικας ο Juncker - Η Κομισιόν δεν θα αναλάβει καμία πρωτοβουλία

Διαψεύδει τα περί κατάργησης της τρόικας ο Juncker - Η Κομισιόν δεν θα αναλάβει καμία πρωτοβουλία
Το 90 % του χρόνου του την εβδομάδα που πέρασε δαπανήθηκε στα θέματα της Ουκρανίας, σημείωσε ο Juncker
Έκπληκτος φέρεται να δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, σχετικά με τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου περί κατάργησης της τρόικας και επικείμενες διαπραγματεύσεις με τον έλληνα πρωθυπουργό, αναφέρουν πηγές από τον στενό του κύκλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Κομισιόν δεν πρόκειται να λάβει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Όσον αφορά στο μοντέλο της τρόικας, παρότι ο ίδιος είναι υπέρ του σχεδίου εκτιμά μετά από συζήτηση με τα κράτη - μέλη πως πρέπει να μείνει στο ψυγείο προς το παρόν, διότι δεν πρέπει να φανεί πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί υποχωρούν τόσο εύκολα μπροστά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι το 90 % του χρόνου του την εβδομάδα που πέρασε δαπανήθηκε στα θέματα της Ουκρανίας και η Κομισιόν θα ασχοληθεί με το ελληνικό ζήτημα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Παρομοίως, ο πρόεδρος Juncker έλεγε στους συνεργάτες του ότι η συνάντηση της Τετάρτης με τον Αλέξη Τσίπρα έχει να κάνει πολύ περισσότερο με τη διαφαινόμενη αντικατάσταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, λόγω πιθανής εκλογής του στην προεδρεία της Δημοκρατίας και όχι με αυτές καθ΄ αυτές τις διαπραγματεύσεις για το επόμενο ελληνικό πρόγραμμα.
Ο πρόεδρος Juncker σκοπεύει να δώσει το χαρτοφυλάκιο των εσωτερικών υποθέσεων σε οποιονδήποτε Έλληνα υποψήφιο επίτροπο και αυτό σκοπεύει να το καταστήσει σαφές στο συνομιλητή του.
Υπό την ίδια έννοια ο πρόεδρος Γιούνκερ θεωρεί βεβιασμένες κινήσεις που μάλλον έκαναν κακό, τόσο την επίσκεψη Σουλτς όσο και την επίσκεψη του Ντάισεμπλουμ την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης