Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαψεύδει τον Βαρουφάκη το ΔΝΤ - Καμία συζήτηση με την Ελλάδα για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

tags :
Διαψεύδει τον Βαρουφάκη το ΔΝΤ - Καμία συζήτηση με την Ελλάδα για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
Ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα «La Repybblica» ότι έχουν αρχίσει ήδη οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ
Δεν διεξάγεται καμία συζήτηση με την Ελλάδα για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους της, διαμηνύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς να αφήνει κανένα παράθυρο για διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα του χρέους, αλλά και διαψεύδοντας τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη που δήλωσε πως έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με το ΔΝΤ.
"Δεν διεξάγονται συζητήσεις με την Ελλάδα για αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα του χρέους", είναι η επίσημη θέση που εκφράζει το Ταμείο.
"Δεν συζητάμε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας", επαναλαμβάνει το ΔΝΤ, κλείνοντας, από την πλευρά του, τη συζήτηση που έχει ανοίξει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο, όπως ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, mε τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρώην εκπρόσωπο του Ταμείου στην Ελλάδα, Poul Thomsen συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.
Την αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Παρίσι.
Σημειώνεται ότι ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα «La Repybblica», ότι έχουν αρχίσει ήδη οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης