Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πολυκατοικία 5 ορόφων με 9 διαμερίσματα πωλείται προς 270.000 ευρώ - Φούρνοι και καφετέριες δίνονται τσάμπα

Πολυκατοικία 5 ορόφων με 9 διαμερίσματα πωλείται προς 270.000 ευρώ - Φούρνοι και καφετέριες δίνονται τσάμπα
Στο σφυρί βγαίνουν επιχειρήσεις αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ όπως καφετέριες και φούρνοι, οι οποίες να σημειωθεί μεσούσης της κρίσης ήταν οι πλέον επίζηλες δραστηριότητες
«Cash is the king» το ρευστό είναι ο Βασιλιάς.
Αυτό επικαλούνται άνθρωποι της αγοράς που βλέπουν ότι οι ευκαιρίες πέφτουν… βροχή ενώ απουσιάζει το ρευστό όπως και οι αγοραστές.

Στέγνωσε η αγορά δεν υπάρχει σάλιο λένε κάποιοι που θυμούνται ακόμη τη δήλωση του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Το κλίμα οικονομικής ασφυξίας όμως δημιουργεί αγοραστικές ευκαιρίες που δεν περίμενε κανένας.
Στο σφυρί βγαίνουν επιχειρήσεις αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ όπως καφετέριες και φούρνοι, οι οποίες να σημειωθεί μεσούσης της κρίσης ήταν οι πλέον επίζηλες δραστηριότητες.
Δεν πωλούνται χαρίζονται τον Ιούνιο του 2015 λένε επιχειρηματίες.
«Δώσε ό,τι θέλεις και έλα να πάρεις το μαγαζί να το δουλέψεις».
Με την πρόταση αυτή ξεκινά η διαπραγμάτευση του ιδιοκτήτη του καταστήματος προς τον αγοραστή ενώ στην αρχική πρόταση δεν υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις.
Ιδιοκτήτης καφετέριας πριν δύο χρόνια έκανε επένδυση ύψους 450.000 ευρώ και σήμερα δεν βρίσκει αγοραστή που να του δίνει τουλάχιστον 50.000 ευρώ.
Οι φούρνοι της γειτονιάς που δημιουργήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης καθώς δέχονται σκληρό ανταγωνισμό από μεγάλες επώνυμες αλυσίδες του κλάδου κα πωλούνται σχεδόν τσάμπα.
Η κατρακύλα των τιμών των ακινήτων δεν έχει τέλος.
Ιδιοκτήτης με μεγάλη ακίνητη περιουσία θεωρεί ότι στην παρούσα φάση πρέπει να πουλήσει τουλάχιστον ένα μέρος των ακινήτων που έχουν στη διάθεση τους για να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Η κρίση οδήγησε ιδιοκτήτη πενταόροφης πολυκατοικίας εννέα διαμερισμάτων προς πώληση με 270.000 ευρώ. Ο πωλητής αναζητούσε αγοραστή από τα επίπεδα των 500.000 ευρώ αλλά δεν είχε καμία προσφορά.
Όσο δεν εμφανίζονταν αγοραστής έπεφτε η αρχική τιμή για να φθάσει σχεδόν στην τρέχουσα η οποία μπορεί να μη εξασφαλίσει αγοραστή. Πρόκειται για συνολική επιφάνεια 800 τ.μ. με αποτέλεσμα το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο να διαμορφώνεται στα 337,5 ευρώ. Στο τίμημα που αξιώνει ο πωλητής το οικόπεδο δίνεται χάρισμα !
Να σημειωθεί ότι η πολυκατοικία δεν βρίσκεται σε υποβαθμισμένη περιοχή είναι στα σύνορα των περιοχών Γαλατσίου με Κυψέλης. Στις εποχές της μεγάλης άνθησης με 270.000 ευρώ αγόραζε κάποιος ένα διαμέρισμα 110 τ.μ. σε καλό προάστιο των Αθηνών.
Σημαντικές ευκαιρίες παρουσιάζει και η περιοχή του Κολωνακίου.
Τα ενοίκια των καταστημάτων έχουν υποχωρήσει έως 60% από τα υψηλά του 2008 όπως και οι τιμές των ακινήτων.
Στα 2.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο υπολογίζεται η εμπορική αξία ενός ακινήτου στο Κολωνάκι από 5000 ευρώ που ήταν στις καλές εποχές.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης