Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κρίσιμη εξέλιξη - ΕΕ και η ΕΚΤ ετοιμάζουν κοινή δήλωση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με όρο την συμφωνία

tags :
Κρίσιμη εξέλιξη -  ΕΕ και η ΕΚΤ ετοιμάζουν κοινή δήλωση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με όρο την συμφωνία
Η δήλωση για το χρέος θα είναι μια ανανέωση της δέσμευσης των Ευρωπαίων, η οποία είχε ληφθεί το Νοέμβριο του 2012
Κοινή δήλωση που θα αναλύει ένα σχέδιο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Καθημερινής, το σενάριο που εξετάζεται αυτή τη στιγμή είναι ότι η Κομισιόν και η ΕΚΤ επεξεργάζονται κείμενο που θα αναφέρεται στο θέμα του χρέους σε περίπτωση συμφωνίας.
Η δήλωση θα είναι μια ανανέωση της δέσμευσης των Ευρωπαίων, η οποία είχε ληφθεί το Νοέμβριο του 2012.
Ωστόσο χρήζει μεγάλης προσοχής - εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία - η τακτική της ΕΕ και της ΕΚΤ.
Ενδέχεται να αποτελεί το ζήτημα του χρέους δόλωμα παραμονές του Eurogroup, να συμφωνήσει η Ελλάδα.
Επίσης η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι υπάρχει στο τραπέζι το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους έστω και υπό την μορφή μιας αόριστης ελάφρυνσης.
Οι ευρωπαίοι στην προσπάθεια τους να άρουν το αδιέξοδο και να υπάρξει συμφωνία, μάλλον αφοπλίζουν την ελληνική κυβέρνηση.
Στο μεταξύ, η Γαλλία και η Γερμανία σχεδιάζουν μια μίνι Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα στις 25 - 26 Ιουνίου, στο περιθώριο της προγραμματισμένης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.
Στη Σύνοδο θα λάβουν μέρος η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, o πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande, ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker και ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Δεδομένου ότι δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις στη σημερινή - 18 Ιουνίου - συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, θεωρείται επιβεβλημένη μια απόφαση σε πολιτικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης