Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παρουσιάστηκε επίσημα η συμφωνία (2 δις.) της Ελλάδας με τη Ρωσία για τον αγωγό

tags :
Παρουσιάστηκε επίσημα η συμφωνία (2 δις.) της Ελλάδας με τη Ρωσία για τον αγωγό
Ο Λαφαζάνης υποσχέθηκε 20000 νέες θέσεις εργασίας από το συγκεκριμένο project

Η Ελλάδα παρουσίασε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας 2 δις. ευρώ για τον ρωσικό αγωγό, μία κίνηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει εντάσεις με τις Βρυξέλλες, τη στιγμή που η Αθήνα αναζητεί μία νέα συμφωνία.
 Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρουσίασε το σχέδιο την Πέμπτη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Αθήνα δεν θα εξωθηθεί από την ευρωπαϊκή ένωση.
Οι πολιτικοί αναλυτές της ΕΕ θεωρούν ότι Ρωσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κρίση για να πάρει την Ελλάδα υπό την επιρροή της.
Αθήνα και Μόσχα υποστηρίζουν ότι το νέο <project, που επίσης λέγεται νότις ευρωπαϊκός αγωγός θα φέρει 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου της Gazprom στην Ευρώπη μέχρι το 2018, ενώ ο Λαφαζάνης υποσχέθηκε ότι θα δημιουργήσει και 20000 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.
 Αυτή η πολλά υποσχόμενη συμφωνία με τη Ρωσία είναι «μαχαιριά» για τις Βρυέλλες που θέλουν να μειώσουν την εξάρτηση από τη Gazprom και θεωρούν ότι η νοτιανατολική Ευρώπη μπορεί εναλλακτικά να δίνει προτεραιότητα στις προμήθειές της από το Αζερμπαϊτζάν.
Ο Λαφαζανης, πάντως, υποστήριξε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να διασφαλίσει και μία συμφωνία με τις Βρυξέλλες το συντομότερο δυνατό.
«Η Ελλάδα δεν είναι όμηρος κανενός» ανέφερε με νόημα και πρόσθεσε ότι οι Ελληνες ψήφισαν όχι και αυτό δεν πρόκειται να γίνει ένα ντροπιαστικό ναι».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης