Τελευταία Νέα
Οικονομία

Coin Telegraph: Θα εγκατασταθούν έως 1000 Bitcoin ATMs στην Ελλάδα ως αντιστάθμισμα των capital controls

tags :
Coin Telegraph: Θα εγκατασταθούν έως 1000 Bitcoin ATMs στην Ελλάδα ως αντιστάθμισμα των capital controls
Το σχέδιο που θα εξομαλύνει τις συναλλαγές των επιχειρήσεων μετά την επιβολή των capital controls
Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών και συναλλάγματος Bitcoin Cubits, αναμένεται να ξεκινήσει συνεργασία με την ελληνική BTC Greece, προκειμένου να εγκατασταθούν 1000 Bitcoin Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης (ATMs) που θα βοηθήσουν στη μεταφορά χρημάτων για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με την Coin Telegraph.
Ο ιδρυτής της BTC Greece Θάνος Μαρίνος είπε στην Coin Telegraph ότι «δημιουργούμε ένα σύστημα bitcoin για να δοθούν λύσεις στην ελληνική αγορά.
Αυτό περιλαμβάνει και την εγκατάσταση 1000 νέων ATMs όπως επίσης και λύσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο και την τουριστική βιομηχανία».
Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν να πληρώσουν τις οφειλές τους και τους προμηθευτές, λόγω των υφιστάμενων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας και των capital controls που πάγωσαν τις τράπεζες, τις πιστωτικές και τις χρεωστικές κάρτες, εξηγεί η Coin Telegraph.
Στο άρθρο υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ακόμη περιορίζει τις αναλήψεις, επομένως οι δύο προαναφερθείσες εταιρείες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα νέο σύστημα που θα εξασφαλίσει στις μικρές επιχειρήσεις γρήγορες και ανέξοδες συναλλαγές.
Όπως υποστήριξε ο κ. Μαρίνος, οι ενέργειες αυτές θα βοηθήσουν την οικονομία της χώρας, ενώ όλο και περισσότερες επιχειρήσεις προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τα Bitcoin.
Τα Bitcoin στην Ελλάδα είναι μία λύση για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις και το κλειδί για την επαναφορά της εμπιστοσύνης στις τράπεζες που έχει από καιρό χαθεί, καταλήγει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης