Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επίκειται συμφωνία Ελλάδας - δανειστών - Έκτακτη συνάντηση τρόικας με το οικονομικό επιτελείο - Πιθανό EWG 16/11

Επίκειται συμφωνία Ελλάδας - δανειστών - Έκτακτη συνάντηση τρόικας με το οικονομικό επιτελείο - Πιθανό EWG 16/11
Πρέπει να νομοθετηθεί άμεσα σειρά μέτρων για τον τραπεζικό τομέα....
(upd2)Θέμα ημερών είναι η συμφωνία μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των δανειστών για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 16:30 η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και την τρόικα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα είναι παρόντες οι υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Χουλιαράκης και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.
Δεν αποκλείεται στις 16 Νοεμβρίου 2015 να συνεδριάσει εκτάκτως το Euro Working Group για την εκταμίευση της δόσης.
Την επόμενη ημέρα, στις 17 Νοεμβρίου, συνεδριάζει ο ESM για να εγκρίνει τα 10 δις. ευρώ για τις τράπεζες.
«Αγκάθια» για να θεσμοθετηθεί στο σύνολό της η πρώτη δέσμη και να καταστεί εφικτή η εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, αποτελούν τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς (για τους δανειολήπτες που υπάγονται στον «νόμο Κατσέλη»), τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, η ρύθμιση των 100 δόσεων και οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων.
Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να επαναφέρει στη Βουλή τις διατάξεις για τα ανείσπρακτα ενοίκια και τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια.

Και το Ασφαλιστικό στην πρεμιέρα των συζητήσεων με τους δανειστές
Εκτός από τα «κόκκινα δάνεια» και τους πλειστηριασμούς για τη πρώτη κατοικία, πρεμιέρα έκανε και το Ασφαλιστικό στις πρώτες επαφές, που είχε η κυβέρνηση με τους δανειστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο της ελληνικής πλευράς πραγματοποίησε συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με αντίστοιχο κλιμάκιο των δανειστών, που είχε ως κεντρικό θέμα της δεύτερη φάση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Οι επαφές πρόκειται να εντατικοποιηθούν από αύριο για το ίδιο θέμα, προκειμένου μέχρι τέλος Νοεμβρίου να είναι έτοιμο το σχέδιο Νόμου, το οποίο θα προβλέπει τη δημιουργία ενός υπερταμείου για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και ενός δεύτερου επικουρικού ταμείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης