Οικονομία

Αλεξιάδης (αν. ΥΠΟΙΚ): Με αγωγές θα διεκδικούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα ανείσπρακτα φορολογητέα ενοίκια

tags :
Αλεξιάδης (αν. ΥΠΟΙΚ): Με αγωγές θα διεκδικούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα ανείσπρακτα φορολογητέα ενοίκια
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να υποβάλουν στην Εφορία την αγωγή κατά των ενοικιαστών, περιλαμβάνοντάς την στην φορολογική τους δήλωση.
Με αγωγές κατά των ενοικιαστών τους θα διεκδικούν τα ενοίκια οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν θέλουν να φορολογηθούν για ποσά τα οποία δεν έχουν εισπράξει, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να υποβάλουν στην Εφορία την αγωγή κατά των ενοικιαστών, περιλαμβάνοντάς την στην φορολογική τους δήλωση.
Όπως είπε "οι φορολογούμενοι μπορούν να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση, πρέπει όμως πριν την καταθέσουν, όχι μετά, να πάνε σε δικηγόρο για να καταθέσουν αγωγή για τα ανείσπρακτα ενοίκια, να πάνε στη εφορία για να καταθέσουν ένα καθαρό αντίγραφο της αγωγής αυτής και αμέσως μετά να προχωρήσουν στην κατάθεση της φορολογικής δήλωσης".
Ερωτηθείς σχετικά με την συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, απάντησε ότι υπάρχει εξαίρεση των δικηγόρων για την κατάθεση αυτών των αγωγών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν απαιτείται άδεια των δικηγορικών συλλόγων για τη συγκεκριμένη ενέργεια".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης