Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνεδριάζει για τα εργασιακά σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα η Διεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Συνεδριάζει για τα εργασιακά σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα η Διεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων
Τα βασικά θέματα τείναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που έχει θέσει η κυβέρνηση και οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος που έθεσαν οι δανειστές.
Τα εργασιακά βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής (18/7) συνεδρίασης στην Αθήνα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία έχει αναλάβει να εκδώσει πόρισμα, που θα περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα ευθυγραμμιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα με τις βέλτιστες πρακτικές στην ΕΕ.
Τα βασικά θέματα της διαπραγμάτευσης είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση και οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος που τέθηκαν από τους δανειστές.
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε σε δηλώσεις του το σαββατοκύριακο, ότι δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και ότι έχει θέσει "κόκκινες" γραμμές στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.
Τα εργασιακά πάντως αναμένεται να βρεθούν και στο επίκεντρο της συνάντησης σήμερα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Pierre Moscovici, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΜΝΙ διαμήνυσε, ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα και εμπρόθεσμα η δεύτερη αξιολόγηση, η οποία περιλαμβάνει και τα εργασιακά.
O Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Moscovici την επαναβεβαίωση της σθεναρής συνδρομής της Κομισιόν απέναντι στις αξιώσεις του ΔΝΤ, που επιμένει σε ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την περαιτέρω συρρίκνωση του βασικού μισθού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης