Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η κυβέρνηση φαινομενικά κέρδισε 246 εκ. αλλά δημιούργησε έκτρωμα με τις τηλεοπτικές άδειες

tags :
Η κυβέρνηση φαινομενικά κέρδισε  246 εκ. αλλά δημιούργησε έκτρωμα με τις τηλεοπτικές άδειες
Η κυβέρνηση σχεδίασε δόλια την διαδικασία φαινομενικά κέρδισε, ουσιαστικά δημιούργησε ένα έκτρωμα
Η ερμηνεία πολύ ευαίσθητων και περίπλοκων αποφάσεων για να είναι αντικειμενική θα πρέπει να τοποθετεί στην ζυγαριά της αξιολόγησης τα θετικά και αρνητικά.
Εν προκειμένω στις τηλεοπτικές άδειες αν αποτιμήσει κανείς την διαδικασία και το αποτέλεσμα, μπορεί νε εξάγει ένα συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση κέρδισε στα σημεία.
Εκ πρώτης όψεως αυτό είναι σωστό.
Μια κυβέρνηση της Αριστεράς ή δήθεν αριστεράς κατάφερε να σύρει και διασύρει τους καναλάρχες και να τους υποχρεώσει να βάλλουν πολύ βαθειά το χέρι στην τσέπη.
Μάλιστα όταν οι 4 άδειες τιμολογήθηκαν στα 246 εκατ (ΣΚΑΙ 43,6 εκατ. Καλογρίτσας 52,6 εκατ, Antenna 75,9 εκατ και Μαρινάκης 73,9 εκατ) μια τιμή ακραία υπερβολική υπερπολαπλάσια της πραγματικής αξίας των αδειών σε μια χρεοκοπημένη χώρα… η κυβέρνηση σίγουρα πέτυχε τον οικονομικό της στόχο.
Έσυρε, διέσυρε και υποχρέωσε να πληρώσουν πολλά οι καναλάρχες.
Στο σκέλος αυτός κέρδισε η κυβέρνηση.
Όμως και στην σημειολογία κέρδισε υπό την έννοια ότι οι άλλοτε ισχυροί καναλάρχες υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν μια διαδικασία παρωδία και εξευτελισμού και απέδειξαν ότι η κυβέρνηση ορίζει τους κανόνες και αυτοί πρέπει να ακολουθήσουν.
Άρα οικονομικά και σημειολογικά κέρδισε η κυβέρνηση.
Όμως τα θετικά της κυβέρνησης σταματούν εδώ.
Αν δεν υπήρχε και η άλλη όψη θα μπορούσε να πει κανείς ότι η κυβέρνηση κέρδισε πολλαπλώς και στρατηγικά.
Όμως υπάρχει και η άλλη όψη η δύσοσμη, η θλιβερή που σχεδόν μηδενίζει τα οφέλη της κυβέρνησης από την διαγωνιστική διαδικασία των καναλιών.
Μέσω αυτής της διαδικασίας κατάφεραν να μπουν στον χώρο της ενημέρωσης ο Καλογρίτσας ένας επιχειρηματίας που ξαφνικά εμφανίστηκε στον ορίζοντα και διεκδικεί εξουσία και ο Μαρινάκης για τον οποίον εκκρεμούν πολλλά δικαστικά ζητήματα.
Μπορούν όλοι να έχουν μέσο ενημέρωσης;
Βέβαια και για τον Αλαφούζο του ΣΚΑΙ υπάρχει ζήτημα δικαιοσύνης.
Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι ήθελε να δώσει άδειες σε Καλογρίτσα και Μαρινάκη ώστε να μπορεί μέσω αυτών να ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης.
Με τον τρόπο αυτό απέδειξε ότι προσπάθησε να χειραγωγήσει μια διαδικασία και κάνοντας χρήση πρακτικών κομουνιστικών καθεστώτων καθόρισε διοικητικά ότι 4 άδειες θα πρέπει να υπάρχουν.
Η αγορά καθορίζει πόσες άδειες θα υπάρχουν και πόσα κανάλια όχι η κυβέρνηση που χρησιμοποίησε την διαδικασία και για να βγάλει λεφτά και ταυτόχρονα να βάλει στο παιχνίδι δικούς της επιχειρηματίες.
Όμως το ακόμη πιο δύσοσμο είναι ότι με αυτή την άθλια πρακτική κανάλια όπως ο Alpha και ο Star και το Mega βρίσκονται εκτός παιχνιδιού και αυτό συνεπάγεται χιλιάδες απολύσεις, χιλιάδες δημοσιογράφοι άνεργοι.
Η κυβέρνηση δεν έδειξε καμία μέριμνα γιατί με μια σταλινικού τύπου απόφαση προκαθόρισε την τύχη του τηλεοπτικού παιχνιδιού που εξελίχθηκε σε ένα δύσοσμο παρεμβατικό μηχανισμό που έστησε προκλητικά η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ξεκίνησε καλά, οι καναλάρχες έπρεπε να πληρώσουν αλλά η συνέχεια είναι προσβλητική, απαράδεκτη παρωδία, είναι σταλινικού τύπου σχεδιασμός να βολευτούν φίλα προσκείμενοι επιχειρηματίες.
Παράλληλα απέδειξε η κυβέρνηση ότι δεν προάγει την αντικειμενική ενημέρωση αλλά την συμφέρουσα ενημέρωση.  
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι δόλιος και η δολιότητα αυτή μηδένισε τα οφέλη της μεγάλης επιτυχίας από τα 246 εκατ.

Όποιος έχει πληρώνει και μπορεί να έχει κανάλι και κανείς δεν μελέτησε αν μπορεί ένας επιχειρηματίας να έχει κανάλι και με ποια κριτήρια;
Δεν θα έπρεπε οι ενασχολούμενοι με την ενημέρωση να έχουν σχέση με την ενημέρωση;
Η ενημέρωση δεν μπορεί να είναι παιχνίδι των επιχειρηματιών....
Η κυβέρνηση σχεδίασε δόλια την διαδικασία φαινομενικά κέρδισε, ουσιαστικά δημιούργησε ένα έκτρωμα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης