Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017
S&P 500
2.438,30
0,16%
FTSE 100
7.424,13
-0,20%
DAX
12.733,41
-0,47%
Nikkei 225
20.165,18
0,16%
ATHEN
820,52
0,70%
  • 23:06 - Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Πολύ δύσκολο να αποδεχθεί το Κατάρ το τελεσίγραφο που του έχει τεθεί
  • 22:53 - Δημοσκόπηση Ιfop: Ικανοποιημένο με τον Macron τo 64% των Γάλλων ψηφοφόρων
  • 22:44 - Εγκρίνει η Κομισιόν το ιταλικό σχέδιο για τη διάσωση των δύο τραπεζών της Βενετίας
  • 22:23 - Davis (Βρετανία): Σχεδόν σίγουρος για μία συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την ΕΕ μετά το Brexit
  • 21:59 - Schaeuble στην Handelsblatt: Ιδανικότεροι σύμμαχοι του CDU μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι Φιλελεύθεροι
 

Δεν φεύγουν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ που είναι προς συνταξιοδότηση

Δεν φεύγουν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ που είναι προς συνταξιοδότηση
Ο μισθός του εν ενεργεία υπαλλήλου είναι έως δυο ακόμη και δυόμισι φορές υψηλότερος από αυτόν του συνταξιούχου
Οι εποχές που δημόσιοι υπάλληλοι έτρεχαν να βγουν στη σύνταξη από τις ΔΕΚΟ πέρασε ανεπιστρεπτί στην Ελλάδα των Μημονίων.
Το νέο φαινόμενο που παρατηρείται είναι ότι οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας δεν εγκαταλείπουν την υπηρεσία, διότι δεν επιθυμούν να βγουν σε σύνταξη, καθώς οι απολαβές του συνταξιούχου είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με του υπαλλήλου που είναι στην υπηρεσία.
Ο μισθός του εν ενεργεία υπαλλήλου είναι έως δυο ακόμη και δυόμισι φορές υψηλότερος από αυτόν του συνταξιούχου.
Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του Δημοσίου που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας με αίτησή τους προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ζητούν την παράταση του εργασιακού τους βίου και την ίδια στιγμή δηλώνουν ότι αρνούνται να βγουν στην σύνταξη και το κυριότερο δηλώνουν ότι επιθυμούν να παραμείνουν ως εργαζόμενοι στην εταιρεία.
Να σημειωθεί ότι διευθύνων σύμβουλος εταιρείας του Δημοσίου είπε στο bankingnews ότι με την ουσιαστική άρνηση αποχώρησης των υπαλλήλων προς συνταξιοδότηση δημιουργούν εμπόδια στην πρόσληψη προσωπικού νεώτερης ηλικίας και με προσόντα τα οποία οι παλαιότεροι εργαζόμενοι δεν τα είχαν.
Τόνισε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να εκσυγχρονιστεί και να παρακολουθήσει τις νέες τάσεις της αγοράς που έχουν ως βάση την τεχνολογία.
Η επιχείρηση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα το ζήτημα είναι η διοίκηση της ΔΕΗ η οποία την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με 200 εργαζόμενους της επιχείρησης, οι οποίοι στην ουσία ζητούν τη παραμονή τους στην εταιρεία.
Η διοίκηση έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να δώσει ως κίνητρο αποχώρησης το ποσό των 15.000 ευρώ στον κάθε εργαζόμενο.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κ. Γιώργος Αδαμίδης, είπε στο bankingnews ότι ο νόμος 4093/2012 στην ουσία έχει καταργήσει το όριο ηλικίας ως κριτήριο συνταξιοδότησης και οι σχέσεις εργασίας έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου, δίνοντας δικαιώματα στους εργαζόμενους, όπως επισήμανε.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εκτιμά ότι η πρόταση της διοίκησης δεν θα έχει ανταπόκριση στους εργαζόμενους που θα αναμένουν την επόμενη κίνηση της διοίκησης της ΔΕΗ.
Στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η ΔΕΗ ή άλλη επιχείρηση του Δημοσίου σε απόλυση θα πρέπει να καταβληθεί αποζημίωση στον εργαζόμενο.
Υψηλόβαθμο στέλεχος σε ΔΕΚΟ εκτιμά ότι όλα θα κριθούν στα δικαστήρια αν δεν υπάρξει οικειοθελή αποχώρηση του εργαζόμενου ή των εργαζομένων από την επιχείρηση.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 10/01/2017 - 23:46
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS

 
AUEB-e-banner-10-05-2017.gif
 
KORRES