Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ: Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συνεχίζεται κανονικά και εφέτος αναμένεται να ενταθεί

ΤΑΙΠΕΔ: Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συνεχίζεται κανονικά και εφέτος αναμένεται να ενταθεί
Τι ανέφερε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου
Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συνεχίζεται κανονικά και εφέτος αναμένεται να ενταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως ανέφερε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου στα «Νέα Σαββατοκύριακο».
Τονίζει  ότι οι επόμενοι μήνες περιλαμβάνουν σημαντικούς και μεγάλους νέους διαγωνισμούς, που αναμένεται να συμβάλουν κατά το μεγαλύτερο μέρος στην κάλυψη του προϋπολογισμού του Ταμείου για τη διετία 2017-2018.
Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι "το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2017 αποτελεί ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με πολύ σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις, το οποίο ξεκίνησε από το 2015 και φέτος αναμένεται να ενταθεί.
Οι επόμενοι μήνες περιλαμβάνουν σημαντικούς και μεγάλους νέους διαγωνισμούς, που αναμένεται να συμβάλουν κατά το μεγαλύτερο μέρος στην κάλυψη του προϋπολογισμού του Ταμείου για τη διετία 2017-2018, όπως ο ΟΛΘ, οι μαρίνες, η Εγνατία, οι εταιρείες ενέργειας, μειοψηφικά πακέτα συμμετοχών σε εταιρείες, καθώς και το αναμενόμενο κλείσιμο του Ελληνικού".
Η κ. Τσιτσογιαννοπούλου χαρακτήρισε προτεραιότητά τον ΔΕΣΦΑ, σημειώνοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι «σε πλήρη συνεργασία με την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για την επίλυση νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί ως προς την ολοκλήρωση του προηγούμενου διαγωνισμού».
«Από τη στιγμή που θα κλείσει η αξιολόγηση, συνολικά το κλίμα για την Ελλάδα θα αλλάξει.
Το είδαμε ήδη μία φορά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης», σημείωσε σχετικά, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε υπογράμμισε ότι Έλληνες πολίτες και συνολικά το πολιτικό σύστημα έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται την σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης με την εισροή ξένων κεφαλαίων και την ενίσχυση των άμεσων επενδύσεων που έρχονται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης