Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Παραμένει το αδιέξοδο με την Ελλάδα στα εργασιακά - Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά η ελάφρυνση του χρέους

Dijsselbloem: Παραμένει το αδιέξοδο με την Ελλάδα στα εργασιακά - Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά η ελάφρυνση του χρέους
«Οι συζητήσεις με την Αθήνα θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν εδώ στις Βρυξέλλες», τόνισε ο Ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών
Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και θεσμούς εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της σημερινής (20/3) συνεδρίασης, ο κ. Dijsselbloem τόνισε πως έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, ωστόσο παραμένουν ακόμα ανοικτά κάποια ζητήματα, με κυριότερα τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό.
Επίσης, αν και διαμήνυσε πως υπάρχει ισχυρή βούληση να έχουν ολοκληρωθούν τα εκκρεμή ζητήματα το ταχύτερο δυνατόν, αυτό κρίνεται αμφίβολο έως τις 7 Απριλίου 2016.
«Οι συζητήσεις με την Αθήνα θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν εδώ στις Βρυξέλλες.
Πρέπει να υπάρξει συνολική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, το συνταξιοδοτικό, το φορολογικά και άλλους τομείς, καθώς είναι τα μεγάλα ζητήματα που προσπαθούμε να κλείσουμε.
Υπάρχει πολιτική βούληση από την ελληνική κυβέρνηση.
Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης παράγοντας.
Η ανάκαμψη πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε ο Ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών, ενώ έκανε γνωστοί πως οι θεσμοί έχουν κοινή στάση στα ανοιχτά ζητήματα.
Ο κ. Dijsselbloem ξεκαθάρισε επίσης ότι πρώτα θα επιτευχθεί μία συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και μετά θα δρομολογηθεί η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το δάνειο που έχει ζητήσει η Αθήνα από την Παγκόσμια Τράπεζα, διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει το επιτόκιο, ενώ συμπλήρωσε πως επίσης δεν ξέρει εάν το δάνειο της Τράπεζας επηρεάσει τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τη μετατροπή του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, εκτίμησε πως μελλοντικά θα ήταν χρήσιμη η ανάπτυξη του Μηχανισμού στα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου:
«Το μέλλον της τρόικα, ένας εκμοντερνισμός θα ήταν πολύ χρήσιμος.
Αυτή είναι η δική μου γνώμη».
Ο κ. Dijsselbloem δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αξίωμα που κατέχει ως επικεφαλής του Eurogroup, επισημαίνοντας πως υπουργοί τον επανεξέλεξαν μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.
«Από αίσθηση ευθύνης θέλω να παραμείνω στο Eurogroup.
Θα σας ενημερώσουμε ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup», σχολίασε, απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης