Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
S&P 500
2.468,11
0,14%
FTSE 100
7.433,03
0,67%
DAX
12.263,86
0,71%
Nikkei 225
19.692,33
-0,19%
ATHEN
842,41
1,77%
  • 00:25 - Πυρκαγιά σε δασική έκταση απειλεί τα Σιμωτάτα και τον Λουρδά Κεφαλονιάς - Εκκενώνονται σπίτια - Ισχυροί οι άνεμοι
  • 00:05 - Quartz: H Amazon θα δανειστεί από τις αγορές φθηνότερα από τη Ρωσία, το Μεξικό και την Ελλάδα
  • 00:01 - Πάνω από 1,4 εκατ. στρέμματα βλάστησης έχουν καεί στην Πορτογαλία από την αρχή του έτους
  • 22:37 - Το σχέδιο του ESM για το ελληνικό χρέος: Θα υλοποιηθεί σε 3 χρονικές φάσεις 2018, 2019, 2022
  • 22:35 - Capitec: Η τράπεζα με τα κέρδη άνω του 50.000% από το 2002 - Βασιλιάς στις αναδυόμενες αγορές
 

Φάμελλος: Το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον η κοινή γραμμή στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Φάμελλος: Το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον η κοινή γραμμή στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές
«Δεν θέλουμε να υπάρχουν αλλαγές στην ενέργεια οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην πρόσβαση μερίδας του πληθυσμού σε αυτήν»
Στόχος μας στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.
«Στα ενεργειακά ζητήματα έχουμε τοποθετηθεί δημόσια, ως Υπουργείο, υπέρ της ανάγκης αξιοποίησης και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος.
Ακολουθούμε την ίδια διαπραγματευτική τακτική και στον τομέα της ενέργειας, που είναι η επίτευξη του μεγαλύτερου οφέλους για την κοινωνία, τους πολίτες και τη χώρα μας», σημείωσε ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash 96 FM.
Ειδικότερα,ανέφερε ότι στην περίπτωση της ενέργειας η διαπραγμάτευση κινείται σε τρεις παραμέτρους, με πρώτη την περιβαλλοντική η οποία στοχεύει στην μείωση των εκπομπών άνθρακα και την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η δεύτερη παράμετρος σχετίζεται με το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας.
«Δεν θέλουμε να υπάρχουν αλλαγές στην ενέργεια οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην πρόσβαση μερίδας του πληθυσμού σε αυτήν ή αύξηση του κόστους παραγωγής και μείωση της εργασίας, είπε ο αναπληρωτής υπουργός.
Με δεδομένο ότι «έχουμε επενδύσει ως κοινωνία στην ενέργεια της χώρας μας, διεκδικούμε αφενός τον δημόσιο έλεγχο στα δίκτυα και αφετέρου να γίνει η απελευθέρωση μέρους της εμπορίας ενέργειας με τρόπο ομαλό και συντεταγμένο και όχι με όρους ξεπουλήματος.
Αυτή είναι η τρίτη παράμετρος της διαπραγμάτευσης», επισήμανε ο κ. Φάμελλος.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει πόλεμος συμφερόντων στη διαπραγμάτευση για τα ενεργειακά θέματα απάντησε ότι «υπάρχουν με πρώτο και μεγαλύτερο το συμφέρον της διαφορετικής πολιτικής που εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε για τη χώρα μας» και το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την προώθηση «μεγάλων ομίλων που είτε έχουν είτε δεν έχουν έχει σημασία έδρα στην Ελλάδα, δεν παράγουν εθνικό προϊόν, διαχειρίζονται μόνο χρηματιστηριακά εργαλεία, δεν έχουν αναπτυξιακή διάσταση και δεν ενδιαφέρονται για την εργασία».

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 29/03/2017 - 19:24
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS