Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λύση για τις Ελληνικές επιχειρήσεις η μερική απασχόληση σύμφωνα με τον ΣΕΒ

Λύση για τις Ελληνικές επιχειρήσεις η μερική απασχόληση σύμφωνα με τον ΣΕΒ
1 στους 10 εργαζόμενους στην Ελλάδα απασχολείται μερικώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΣΕΒ.
Η μερική απασχόληση στην Ελλάδα αποτελεί διέξοδο για τις επιχειρήσεις, που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία δραματικής πτώσης του τζίρου, επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο του δελτίο.
Όπως αναφέρει ο ΣΕΒ, ήδη τα στοιχεία δείχνουν ότι στηυ χώρα μας 1 στους 10 εργαζόμενους έχει προσληφθεί με καθεστώς μερικής απασχόλησης, ενώ στην ΕΕ των 28 το ποσοστό της μερικής απασχόλησης είναι διπλάσιο (2 στους 10). Και στις δύο περιοχές οι μερικώς απασχολούμενοι δουλεύουν κατά μέσο όρο 20 ώρες εβδομαδιαίως.
Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ τα στοιχεία δείχνουν ότι κλάδοι με μικρότερη μερική απασχόληση είναι οι κλάδοι που συμμετέχει το δημόσιο ή υπάρχει έντονος συνδικαλισμός ή όπου ο ανταγωνισμός είναι περιορισμένος.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στην Ελλάδα της κρίσης, η μερική απασχόληση αποτελεί ουσιώδη διέξοδο για τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία δραματικής πτώσης του τζίρου, και που η παραγωγική τους διάρθρωση επιτρέπει αντίστοιχο προγραμματισμό για τις θέσεις εργασίας.
Το θετικό -επισημαίνεται- είναι ότι διασώζονται θέσεις εργασίας που είναι πλέον αρκετές, έστω και με μειωμένη συμμετοχή στην παραγωγή που μπορεί όμως να βελτιωθεί στα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης