Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι έξι στους δέκα εργοδότες δεν βρίσκουν υπαλλήλους - Τα επαγγέλματα που ψάχνουν!

Οι έξι στους δέκα εργοδότες δεν βρίσκουν υπαλλήλους - Τα επαγγέλματα που ψάχνουν!
Το ποσοστό απασχόλησης αποφοίτων στη χώρα μας ανέρχεται στο 49,9% 
Ένα ακόμη παράδοξο καταγράφεται στην ελληνική πραγματικότητα.
Οι έξι στους δέκα εργοδότες δεν μπορούν να καλύψουν τις θέσεις εργασίας που έχουν ανάγκη και, την ίδια στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτοι πανεπιστημίων δεν μπορούν να βρουν εργασία με το συνολικό αριθμό των ανέργων να «αγγίζει» το 1,4 εκατομμύρια.
Η κυρία Μαντώ Πατσαούρα, Managing Director, Kariera.gr σε έρευνα που παρουσίασε σε συνεργασία με την Wind Ελλάς από την οποία προκύπτει ότι τα 10 επαγγέλματα που είναι δυσεύρετα και δεν καλύπτουν την αυξημένη ζήτηση.
Στην κορυφή της λίστας με τα περιζήτητα επαγγέλματα.
Πρόκειται για το επάγγελμα του πωλητή που παραμένει στην πρώτη θέση από το 2015 όπως και το 2016.
Στη δεύτερη θέση ανέβηκε το προσωπικό υπηρεσιών IT από την 5η που ήταν το 2015.
Οι εξειδικευμένοι τεχνίτες διατήρησαν την 3η θέση και το 2016, όπως και οι πτυχιούχοι μηχανικοί παρέμειναν στην 4η θέση.
Στην 5η θέση έχουμε μια ανατροπή και συγκεκριμένα εμφανίζονται τα υψηλόβαθμα στελέχη για το 2016 ενώ το 2015 ήταν στη 2η.
Στην 6η θέση είναι οι τεχνικοί που να σημειωθεί ανέβηκαν μια κατηγορία σε σχέση με το 2015 όπως και το προσωπικό λογιστηρίου και Οικονομικά ανήλθε στην 7η θέση το 2016 από 8η που ήταν το 2015.
Στην 8η θέση εμφανίζονται το προσωπικό για το χώρο εστίασης και των ξενοδοχείων, στην 9η θέση είναι οι οδηγοί και στη 10η, προσωπικό για διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στη λίστα του 2015 ήταν στην 9η θέση οι εργάτες και στη 10η οι διευθυντές πωλήσεων.
Το στοιχείο που έχει έντονο ενδιαφέρον είναι ότι ένας στους δύο πτυχιούχους δεν βρίσκει εργασία.
Αυτός είναι και ο λόγος που περίπου 500.000 νέοι και απόφοιτοι πανεπιστημίων έφυγαν από την Ελλάδα προς αναζήτηση εργασίας σε άλλες χώρες.
Το ποσοστό απασχόλησης αποφοίτων στη χώρα μας ανέρχεται στο 49,9% όταν στην Μάλτα είναι στο 96,9% στη Γερμανία το 93,3%, στη Σουηδία στο 90,9% στην Ολλανδία 90,9% και στην Αυστρία το 90,3%.
Στις χώρες του Νότου η Ισπανία εμφανίζεται μια θέση υψηλότερη από την Ελλάδα με 57,5%, η Ισπανία με 68,7%, η Πορτογαλία με 75,5% και ενδιάμεσα η Κύπρος με 73,6%.

Η Wind Ελλάς δίνει την ευκαιρία στους νέους:

Η Wind Ελλάς ανταποκρινόμενη στους καιρούς δίνει την ευκαιρία στους νέους πτυχιούχους να βρουν εργασία και να ενταχθούν σε ένα εργασιακό περιβάλλον.. Συγκεκριμένα ψάχνει δέκα νέους που θα ξεχωρίσουν για το ταλέντο τους την προσωπικότητα τους, τη δημιουργικότητα τους και το πάθος τους για να τους εντάξει μόνιμα στο δυναμικό της η WIND Ελλάς μέσα από την πρωτοβουλία WIND Young Talents – Graduate Trainee Program.
Η κατάθεση αιτήσεων ενδιαφέροντος είναι ανοιχτή έως και τις 7 Μαΐου 2017 στο www.windyoungtalents.gr
Πρόκειται για τη 2η φορά που η Wind «τρέχει» το WIND Young Talents – Graduate Trainee Program, ένα από τα ελάχιστα αντίστοιχα προγράμματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας για νέους στη χώρα που προσλαμβάνει διψήφιο αριθμό αιτούντων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.
Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε στα τέλη του 2015 προσελκύοντας περισσότερους από 1200 υποψηφίους και ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις αρχές του έτους με την τοποθέτηση των δέκα Young Talents στις οριστικές θέσεις ευθύνης τους.
Για άλλη μια φορά, το πρόγραμμα καλεί νέους απόφοιτους μεταπτυχιακού μέχρι 28 ετών, με ελάχιστη ή καθόλου προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία, που φιλοδοξούν να ξεκινήσουν μια επιτυχημένη καριέρα στη χώρα τους σε έναν από τους σημαντικότερους εργοδότες και μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, όπως είναι η WIND.
Στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος WIND Young Talents – Graduate Trainee Program, η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της WIND Ελλάς, Ιωάννα Τσίτουρα ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που με το πρόγραμμα WIND Young Talents, η WIND επενδύει στη νέα γενιά. Είναι μια δράση που συμβάλει στη μείωση της διογκούμενης φυγής επιστημόνων (brain drain), κυρίως νέων, αλλά και στην επιτυχία της εταιρείας μας, η οποία εμπλουτίζει το δυναμικό της με τα ταλέντα των νέων μας.
Δίνουμε στους νέους την ευκαιρία να δείξουν έμπρακτα τις ικανότητές τους.
Mέσα σε μια εταιρεία που δε σταματά να εξελίσσεται και να μεγαλώνει.
Η ίδια η ανταπόκριση των νέων στο πρόγραμμα επιβεβαιώνει πως η WIND είναι πλέον γνωστή ως εργοδότης που φροντίζει τους ανθρώπους του, επενδύει στη μάθηση, την εξέλιξη, την πρωτοβουλία και επιβραβεύει τη δημιουργία και τη συμβολή στον κοινό στόχο και στο σύνολο».

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης