Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επίσκεψη Παπαδημητρίου στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο - Στην Ουάσιγκτον την Κυριακή 18/6

Επίσκεψη Παπαδημητρίου στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο - Στην Ουάσιγκτον την Κυριακή 18/6
Με στόχο την ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων
Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιεί ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, με στόχο την ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.
Τον σχεδιασμό της επίσκεψης έχει αναλάβει το Enterprise Greece, ως ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών.
Ο Υπουργός θα συνοδεύεται από τον Ηλία Αθανασίου, τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του, ενώ την ελληνική αποστολή στις ΗΠΑ θα συνδράμει με την παρουσία του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.
Στη διοργάνωση των επαφών σημαντική συμβολή έχουν το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο και το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Συγκεκριμένα, από αύριο, Κυριακή 18 Ιουνίου έως τις 21 Ιουνίου, ο Υπουργός θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τα μέλη του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, καθώς και με ξένους επενδυτές και οικονομικούς παράγοντες.
Στις 21 Ιουνίου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο National Press Club, ενώ την ίδια ημέρα θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο  Greek Investment Forum, το οποίο διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και θα συμμετάσχει σε συναντήσεις με Αμερικανικές επιχειρήσεις και επενδυτικά funds.
Στις 24 Ιουνίου θα μεταβεί στη Βοστόνη όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής ομογένειας και της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης Επιχειρηματιών, ενώ θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, επενδυτικά funds και θερμοκοιτίδες startups.
Ο κ. Παπαδημητρίου στις 25 Ιουνίου θα εγκαινιάσει την έκθεση Fancy Food Fair της Νέας Υόρκης και το ελληνικό περίπτερο, τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει το Enterprise Greece.
Τέλος, από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου, ο κ. Παπαδημητρίου θα βρίσκεται στο Λονδίνο και στο Κέιμπριτζ, όπου θα δει βρετανούς επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να επενδύσουν στη χώρα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης