Την κατάργηση της διαδικασίας «υπερβολικού ελλείμματος» για την Ελλάδα θα προτείνει ο Moscovici

Την κατάργηση της διαδικασίας «υπερβολικού ελλείμματος» για την Ελλάδα θα προτείνει ο Moscovici
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το 2016, η Ελλάδα πληροί το κριτήριο του ελλείμματος, αφού βρίσκεται κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ)
Την κατάργηση της διαδικασίας «υπερβολικού ελλείμματος» για την Ελλάδα θα προτείνει ο Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν, Pierre Moscovici, όπως ανακοίνωσε σήμερα. 
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το 2016, η Ελλάδα πληροί το κριτήριο του ελλείμματος, αφού βρίσκεται κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).
Παράλληλα το πλεόνασμα του προϋπολογισμού έχει υπερβεί το 0,7% του ΑΕΠ.
Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακές προσπάθειες», επισημαίνοντας ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας δεν είναι πλέον άνω του 3%, όπως ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας, ενώ το 2016 ξεπεράστηκε και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος σχεδόν κατά δέκα φορές.
Ο ίδιος εξήγησε ότι η Επιτροπή δεν προχώρησε στην εν λόγω πρόταση τον προηγούμενο μήνα γιατί ανέμενε το αποτέλεσμα των συζητήσεων στο Eurogroup για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, το οποίο τελικά ήταν «επιτυχές», όπως είπε, σηματοδοτώντας την «εμπιστοσύνη» των εταίρων στην Ελλάδα.
«Δεν υπάρχει λόγος πλέον να καθυστερούμε την απόφαση για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος», υπογράμμισε ο Pierre Moscovici.  προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα υποβάλει την πρόταση «πολύ σύντομα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες».
«Ήρθε η ώρα να αναγνωριστούν οι προσπάθειες της Ελλάδας», κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS