Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρίτσης: Η βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη το μεγάλο στοίχημα – Αναγκαίες οι μεγάλες επενδύσεις

Χαρίτσης: Η βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη το μεγάλο στοίχημα – Αναγκαίες οι μεγάλες επενδύσεις
«Δουλεύουμε εντατικά για να έχουμε γρήγορη και ουσιαστική ανάκαμψη», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτσης
«Άμεση ανάγκη από μεγάλες επενδύσεις και ρευστότητα» έχει η ελληνική οικονομία, υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ειδήσεις Σαββατοκύριακο".
Όπως σημειώνει, «το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι η βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, στηριγμένη σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της χώρας».
Ο κ. Χαρίτσης τονίζει χαρακτηριστικά «δουλεύουμε εντατικά για να έχουμε γρήγορη και ουσιαστική ανάκαμψη που θα μας επιτρέψει να λειάνουμε τις δύσκολες πτυχές της συμφωνίας, ακόμη και να επαναδιαπραγματευτούμε ορισμένες από αυτές, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους, χωρίς νέες περικοπές και επιβαρύνσεις για το κοινωνικό σύνολο».
Εκτιμά ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστού και μάλιστα, «σε πείσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί και κοινωνικά δίκαια είναι και ενισχύουν την ανάπτυξη».
Περαιτέρω, δηλώνει ότι «το 2017 διοχετεύουμε στην πραγματική οικονομία πάνω από 7 δισ. ευρώ, μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τα σύγχρονα ταμεία που δημιουργήσαμε, αλλά και τις συμφωνίες που πετύχαμε με διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων και επενδύσεων».
Συμπληρώνει δε, πως «σε συνδυασμό με τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ουσιαστική και διατηρήσιμη ανάπτυξη φέτος και τα επόμενα χρόνια».
Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι «ενδεχόμενη επίλυση του Κυπριακού, με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο, θα είναι επωφελής για όλη την περιοχή», προσθέτοντας πως «επιτρέψει τη διενέργεια στρατηγικών επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο, δίνοντας σημαντική ώθηση στην οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης