Οικονομία

Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Ο Έλληνας καταναλωτής δεν επιθυμεί να βγει στην αγορά τις Κυριακές

Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Ο Έλληνας καταναλωτής δεν επιθυμεί να βγει στην αγορά τις Κυριακές
Η κίνηση στην αγορά τη θεσμοθετημένη πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων ήταν πολύ κοντά σε μία κακή καθημερινή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδη
Απογοητευτικό ήταν το αποτέλεσμα για τη πλειονότητα της αγοράς, κάτι που δείχνει απαξίωση της ιδέας του ανοίγματος τις Κυριακές, όπως δήλωσε ο  πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Β. Κορκίδης, για την λειτουργία των καταστημάτων, σήμερα.
Μάλιστα, όπως είπε, «η κίνηση στην αγορά τη θεσμοθετημένη πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, για όσα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν, όχι μόνο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά μάλλον ήταν πολύ κοντά σε μία κακή καθημερινή».
Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο τζίρος μίας εμπορικής επιχείρησης δεν ήταν αρκετός, για να καλύψει τα έξοδά της, αν και «τα ακριβή στοιχεία θα τα μάθουμε μετά το τέλος των εκπτώσεων, μαζί με τον συνολικό φετινό καλοκαιρινό τζίρο και μετά από αναλυτική έρευνα που θα κάνει η ΕΣΕΕ σε όλη την Ελλάδα».
«Δυστυχώς, από ότι φάνηκε», όπως ανέφερε, «το αποτέλεσμα για τη πλειονότητα της αγοράς ήταν απογοητευτικό, κάτι που δείχνει αφενός αδυναμία κατανάλωσης και αφετέρου απαξίωση της ιδέας του ανοίγματος τις Κυριακές».
Υπογράμμισε δε, πως συνολικά μέχρι σήμερα, μόνο από τις αγορές των νησιών μας και άλλους τουριστικούς προορισμούς, υπάρχουν θετικά μηνύματα αυξημένης κίνησης κυρίως από την εισαγόμενη τουριστική κατανάλωση. Παρακολουθώντας όμως τη κατάσταση στα μεγάλα αστικά κέντρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι μπορεί η Ελλάδα να επιθυμεί να βγει στις αγορές, αλλά ο Έλληνας καταναλωτής δεν επιθυμεί να βγει στην αγορά τις Κυριακές».
Για την απεργία των εμποροϋπαλλήλων ο κ. Κορκίδης τόνισε  ότι «το δικαίωμα της απεργίας των εμποροϋπαλλήλων είναι γνωστό ότι το σέβομαι απόλυτα.
Ωστόσο, σέβομαι απολύτως και την απόφαση όσων εμπόρων, αποφάσισαν να ανοίξουν αυτή τη μία Κυριακή του καλοκαιριού, αφού η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων είναι συνήθως η πιο δραστήρια εισπρακτικά για όλους».
Σημείωσε δε, πως η ΕΣΕΕ για τη λειτουργία της συγκεκριμένης Κυριακής «σύμφωνα με το νόμο που θέλουμε να διατηρήσουμε, κράτησε μία ουδέτερη στάση, ώστε να καταγραφεί χωρίς αντίδραση, το αποτέλεσμα της προτίμησης των καταναλωτών, το ποσοστό ανοικτών και κλειστών καταστημάτων, η επισκεψιμότητα στα αστικά εμπορικά κέντρα, αλλά και ο τζίρος της ημέρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης