Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στασινός (πρόεδρος ΤΕΕ): Χάθηκαν 20 δισ. ευρώ σε οικοδομικά έργα - Τα αίτια και η λύση

tags :
Στασινός (πρόεδρος ΤΕΕ): Χάθηκαν 20 δισ. ευρώ σε οικοδομικά έργα - Τα  αίτια και  η λύση
Οι αρμόδιοι υπουργοί καθυστερούν να  υλοποιήσουν  τον ψηφιακό χάρτη  θα αποθαρρύνονται οι επενδυτές
Επενδύσεις  ύψους έως 20 δισ. ευρώ εκτιμά  ότι χάθηκαν από την Ελλάδα ο πρόεδρος του  ΤΕΕ κ. Γιώργος  Στασινός  διότι  δεν διαθέτει  ψηφιακό οικοδομικό  χάρτη , ο  οποίος  θα δίνει  όλες  τις πληροφορίες  για την ανοικοδόμηση ενός ακινήτου.
Ο κ. Στασινός έκανε λόγο  για  ψηφιακές  γραμμές  ανοικοδόμησης που ο κάθε  ενδιαφερόμενος  θα γνωρίζει αρχικά  τους όρους δόμησης  όπως  και που εντοπίζεται το αρχαιολογικό  ενδιαφέρον  και κυρίως  που βρίσκονται οι  δασικές  εκτάσεις.
Τόνισε πως όσο οι αρμόδιοι υπουργοί καθυστερούν να  υλοποιήσουν  τον ψηφιακό χάρτη  θα αποθαρρύνονται οι επενδυτές.
Ο πρόεδρος  του ΤΕΕ  ανέφερε  ότι  είναι  μεγαλύτερο  πρόβλημα  για τους επενδυτές  ενώ το φορολογικό  και στο ασφαλιστικό μπορεί  να υπολογίσει το ρίσκο ενώ  όταν δεν γνωρίζει  του όρους δόμησης αλλά και τη πρόθεση  των άλλων φορέων (αρχαιολογικές  και δασικές  υπηρεσίες)  δεν πρόκειται  να γίνουν επενδύσεις.
Ο πρόεδρος ανέφερε ότι το ΤΕΕ μπορεί να αναλάβει  τη συγκρότηση του ψηφιακού χάρτη , ο οποίος  θα αποτελεί το βασικό εργαλείο  για την ανοικοδόμηση  ενός  ακινήτου.
Ο ίδιος πρόσθεσε  ότι η μη ολοκλήρωση του Εθνικού  Κτηματολογίου δεν εμποδίζει την εφαρμογή του  καθώς θα  μας παρέχει πληροφορίες για το  85% της χώρας.
Ο πρόεδρος  του ΤΕΕ ανέφερε ότι η ανεργία  πλήττει τους μηχανικούς και μόνο  το 18,5% του συνόλου είναι σε θέση να  διεκπεραιώσει απλές  εργασίες  όπως  είναι η νομιμοποιήσει  ενός αυθαιρέτου διότι όπως εξήγησε ο ίδιος  μόνο  12.000 μηχανικοί μπορούν  να πάρουν  ασφαλιστική ενημερότητα.
 Πιο συγκεκριμένα  σε  σύνολο  οφειλών  885 εκατ. ευρώ  μόνο  τα 85 εκατ. ευρώ  έχουν  ρυθμιστεί  με αποτέλεσμα  οι 53.000  μηχανικοί  δεν μπορούν  αναλάβουν καμία  εργασία  ως ελεύθεροι  επαγγελματίες  διότι  δεν  μπορούν   να εκδώσουν  ασφαλιστική ενημερότητα.  

 Νίκος Θεοδωροπουλος ntheo@bankingnews.gr  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης