Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
S&P 500
2.508,24
0,06%
FTSE 100
7.271,95
-0,05%
DAX
12.569,17
0,06%
Nikkei 225
20.403,95
0,46%
ATHEN
757,98
-0,64%
  • 02:59 - Ο W. Buffett προβλέπει ότι ο Dow Jones θα είναι στις 1.000.000 μονάδες ή αύξηση 4.461% σε 100 χρόνια από σήμερα
  • 23:43 - ΔΝΤ: Δεν αρκεί η οικονομική ανάπτυξη για την εξάλειψη των ανισοτήτων – Χρειάζονται επενδύσεις σε υποδομές, υγεία και παιδεία
  • 23:40 - Συνάντηση στις 28/9 Erdogan – Putin στη Μόσχα με επίκεντρο τη Συρία
  • 23:40 - OI HΠΑ έτοιμες να βοηθήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό
  • 23:39 - Τσίπρας: Η ισότιμη δυνατότητα πρόσβασης στα εργαλεία της νέας εποχής είναι ζήτημα Δημοκρατίας
 

Εκτός εργασίας οι 8 στους 10 μηχανικοί – Οι αναπτυξιακές προτάσεις του Τενχικού Επιμελητηρίου

Εκτός εργασίας οι 8 στους 10 μηχανικοί – Οι αναπτυξιακές προτάσεις του Τενχικού Επιμελητηρίου
Στην αιχμή των προτάσεων του ο πρόεδρος του ΤΕΕ έθεσε τη δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη
Δέσμη αναπτυξιακών προτάσεων, που αναλαμβάνει να υλοποιήσει το ΤΕΕ με ορίζοντα ως το 2020 παρουσίασε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σε συνάντηση με δημοσιογράφους, απευθύνοντας ταυτοχρόνως ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε κατεύθυνση, κυρίως προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα, τα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Στην αιχμή των προτάσεων του ο πρόεδρος του ΤΕΕ έθεσε τη δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλες τις θεσμικές γραμμές αναγκαίος για διαφανείς, γρήγορες και αδιαμφισβήτητες επενδυτικές συναλλαγές και τις αδειοδότησης, όπως επίσης τη δημιουργία ινστιτούτου μελετών και δεικτών του τεχνικού κόσμου, το οποίο θα καλύψει το μεγάλο θεσμικό και τεχνικό κενό, που υπάρχει σε πολλούς παραγωγικούς και αναπτυξιακούς τομείς, ιδίως στην αγορά ακινήτων.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ παρουσίασε παράλληλα εντυπωσιακά στοιχεία για τις ισοπεδωτικές επιπτώσεις, που προκαλεί το νέο ασφαλιστικό στον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματικών μηχανικών.
Συγκεκριμένα, το 81,5% των διπλωματούχων μηχανικών που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες είναι πλέον πρακτικά εκτός επαγγέλματος, λόγω των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών στις οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν Ειδικότερα, για το ασφαλιστικό πρόβλημα, ο Γ. Στασινός έκανε γνωστό ότι, από το σύνολο των περίπου 70.000 μηχανικών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, οι 68.183 έχουν οφειλές. συνολικού ύψους 885 εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να πληρώσουν.
Μόνο οι 12.738 από αυτούς έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών για συνολικό ποσό 85 εκατομμυρίων ευρώ.
Με αυτά τα δεδομένα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, ότι «οι μηχανικοί έχουν στον ΕΦΚΑ αρρύθμιστες οφειλές της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ και η ρυθμισμένοι αντιστοιχούν σε ποσοστό μόλις 18,5%, δηλαδή, το 81,5% είναι εκτός επαγγέλματος, αφού οι υπόλοιποι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ασφαλιστική ενημερότητα, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά» Ειδικότερα όσον αφορά τη δέσμη αναπτυξιακών προτάσεων που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία δημιουργίας ενός ψηφιακού χάρτη, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλες τις θεσμικές γραμμές (ιδιοκτησιακά, καθεστώς προστασίας, αρχαιολογικά, δασικά, όροι δόμησης κ.α.).
«Ένα έργο υποδομής με κατεξοχήν αναπτυξιακή διάσταση», όπως είπε, «το οποίο απαιτεί δύο χρόνια συστηματικής δουλειάς για να γίνει πραγματικότητα, λόγω του ότι πολλά επί μέρους δεδομένα παραμένουν διάσπαρτα».
Μάλιστα όπως έκανε γνωστό, το ΤΕΕ έχει την υποδομή να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο, με πολύ χαμηλό κόστος.
Η πρόταση έχει ήδη κοινοποιηθεί προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και αναγνωρίζεται ότι θα εξασφαλίσει ασφάλεια δικαίου, ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στις επενδυτικές συναλλαγές και τις αδειοδοτήσεις.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 18/07/2017 - 01:48
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS