Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ ζητούν επίδομα... ανθυγιεινής εργασίας για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

tags :
Οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ ζητούν επίδομα... ανθυγιεινής εργασίας για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Τι αναφέρει η επιστολή τους
H είσοδος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου όπως  και της ηλεκτρονικής  κάρτας στα Μέσα  Μαζικής  Μεταφοράς αναμφίβολα  είναι μια τομή  από  την πολιτική ηγεσία  του υπουργείου  Μεταφορών και Υποδομών και υλοποιείται με την υπογραφή του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη.
Η κατάργηση  των χάρτινων εισιτηρίων πιθανόν  να ενόχλησε αρκετούς καθώς ορισμένοι είχαν βρει τρόπο  να πλουτίζουν σε βάρος των φορολογουμένων.
Το σκάνδαλο με τα χάρτινα εισιτήρια έχει  πάρει το δρόμο προς τη  Δικαιοσύνη καθώς αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι έβγαζαν  εκατομμύρια  ευρώ  και πήγαιναν στη τσέπη τους Πάντως η  είσοδος  του ηλεκτρονικού  εισιτηρίου  προκάλεσε αντιδράσεις έχοντας στην πρώτη  γραμμή  τους  συνδικαλιστές  και το Σωματείο  Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.
Ο πρόεδρος του  Σωματείου Ε.  Ρενιέρης  με επιστολή  που έστειλε στις 28/9/2017 προς  τον  πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Α.Σ.Α κ. Αναστάσιο Ταστάνη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Α.Σ.Α κ. Ιωάννη Σκουμπούρη, Πρόεδρο Δ.Σ ΣΤΑ.ΣΥ κ. Σταύρο Στεφόπουλο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΣΤΑ.ΣΥ΄κ. Γεώργιο Θωμόπουλο, τους κάνει γνωστό  ότι επιθυμούν να λάβουν επίδομα ανθυγιεινής  εργασίας Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου συνεχίζει να έχει μεγάλα προβλήματα και αντί να επιλύονται διογκώνονται καθημερινά, το σύστημα λειτουργεί χάρη στις προσπάθειες των εκδοτών και των εκδοτριών που έχουν αφεθεί στη τύχη τους και δίνουν καθημερινό αγώνα, χωρίς καν να λαμβάνουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
Να σημειωθεί ότι η χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εκδότες/εκδότριες αποτελούσε δέσμευσή σας αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.
Έτσι υποχρεωθήκαμε σήμερα να διακόψουμε την λειτουργία του εκδοτηρίου στο σταθμό της Καλλιθέας.
Επισημαίνεται  στην επιστολή  ότι  εάν δεν ξεκινήσει τώρα διάλογος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νέου συστήματος είναι βέβαιο πως θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε ανάλογες παρεμβάσεις και στα εκδοτήρια άλλων σταθμών, παρ΄ όλο που κάτι τέτοιο δεν αποτελεί επιλογή μας.
Οι συνδικαλιστές εν έτη 2017 ζουν ακόμη στην εποχή των παχιών αγελάδων αδιαφορώντας για το σύνολο και τους επιβάτες που δεν ζητούν επίδομα για… ανθυγιεινή συμπεριφορά.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος   
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης