Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί η ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής διευκολύνει τα σχέδια της Ελλάδος και ενισχύει την προοπτική του συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Γιατί η ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής διευκολύνει τα σχέδια της Ελλάδος και ενισχύει την προοπτική του συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
Η Χρυσή Αυγή από τις πρακτικές του Λεπέν της 10ετίας του 80 πρέπει να υιοθετήσει την στρατηγική της Λεπέν του 2014
Η ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής,  θα λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα στην ιστορική ανατροπή,  o ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο αριστερό κόμμα που θα καταλάβει την πρώτη θέση στην Ελλάδα και ταυτόχρονα θα ευνοήσει τους σχεδιασμούς της χώρας να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι η διαχείριση του μη βιώσιμου χρέους ενώ θα επιτρέψει ακόμη και την δημιουργία ενός συνασπισμού με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Από το 1974 έως το 2014 την Ελλάδα κυβέρνησαν δύο κόμματα η ΝΔ που εκπροσωπούσε την παραδοσιακή αντικομουνιστική δεξιά η οποία, όμως,  νομιμοποίησε το κομουνιστικό κόμμα.
Εν συνεχεία μετεξελίχθηκε σε φιλελεύθερο κόμμα ασπαζόμενο την ελεύθερη αγορά (διακυβέρνηση Μητσοτάκη, πρώτη προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων) και ακολούθως σε ένα κεντροδεξιό σχηματισμό που υιοθέτησε περισσότερο την θεωρία του κοινωνικού καπιταλισμού μέσω της ισχυροποίησης της μεσαίας αστικής τάξης (Με τον Καραμανλή έφθασε στο αποκορύφωμα της η μεσαία αστική τάξη).
Το ΠΑΣΟΚ διακυβέρνησε περισσότερο την Ελλάδα από τα 40 χρόνια περίπου 26 χρόνια ήταν κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ κυρίως του λαοπλάνου Ανδρέα Παπανδρέου που χρησιμοποίησε μια αριστερή, αντιαμερικανική επιχειρηματολογία για να αποσπάσει την ψήφο των αριστερών αλλά αποδείχθηκε ίσως ο πιο φιλοαμερικάνος πολιτικός.
Η σοσιαλιστική ιδεολογία ήταν περισσότερο προσχηματική αλλά δούλεψε άριστα καθώς κατάφερνε να πείθει τους αριστερούς να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.  
Επί Παπανδρέου δομήθηκε το άναρχο δημόσιο ελληνικό κράτος και κυριάρχησε η φθαρμένη αντίληψη που συντμήθηκε σε μια φράση «Τσοβόλα δώστα όλα».
Η κυβέρνηση Σημίτη επιχείρησε να αλλάξει το προφίλ του σοσιαλιστικού κόμματος στο ΠΑΣΟΚ εμποτίζοντας το με περισσότερο φιλελεύθερες ιδέες.
Το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη διέφεραν παρασάγγας.
Στην κοινωνία τότε για πρώτη φορά άρχισε να καλλιεργείται η άποψη ότι όλοι ίδιοι είναι υπό την έννοια ότι ο Σημίτης χωρίς να έχει δομημένο ιδεολογικό υπόβαθρο προσπάθησε να φιλελευθεροποιήσει το ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ήταν με αντικειμενικά κριτήρια διακυβέρνηση αποτυχίας.
Ο Καραμανλής διαβλέποντας την καταστροφή, αποφάσισε να τα παρατήσει για να φορτώσει το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ και το πέτυχε.
Το ΠΑΣΟΚ στιγματίστηκε ως το μιαρό κόμμα που ευθύνεται για την καταστροφή της Ελλάδος, τα μνημόνια το ΔΝΤ, την Τρόικα.
Το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου έβαλε ένα τέλος στην μακρά του ιστορία.
Ο Βενιζέλος ανήμπορος να διαχειριστεί την κατάρρευση βυθίστηκε στο τέλμα.
Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε και στις ευρωεκλογές αυτό θα διαπιστωθεί.
Το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιήθηκε από την διακυβέρνηση Σαμαρά εύστοχα – ως μέλος της κυβέρνησης -  λειτουργώντας ως κυματοθραύστης της λαϊκής αγανάκτησης.
Το ΠΑΣΟΚ από το 48% στο 5% και η ΝΔ από το 46% στο 25%.
Εν συντομία αυτή είναι η πολιτική ιστορία της Ελλάδος.
Η χρεοκοπία της Ελλάδος, η φτωχοποίηση της Ελλάδος λόγω των 1,4 εκατ ανέργων και η διάλυση της μεσαίας αστική τάξης αποπροσανατόλισε, ιδεολογικά, την κοινωνία.
Όμως η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδος απελευθέρωσε δυνάμεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα σχηματισμός πολλών συνιστωσών χωρίς σαφές ιδεολογικό υπόβαθρο, ηγήθηκε της ανασύστασης της αριστεράς.
Το ΠΑΣΟΚ ως ο συλλέκτης των αριστερών ψηφοφόρων δεν υπάρχει και η αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ προήλθε από την βάση.
Δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την βάση αλλά η βάση οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι κρατιστές, συνδικαλιστές και άλλοι έδωσαν ώθηση στο ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στο 25%.
Άρα για πρώτη φορά οι αριστεροί, έχουν ως μέσο έκφρασης ένα αριστερό κόμμα – θα δούμε αν είναι μόνο κατ΄ όνομα αριστερό –.
Η Αριστερά από το 1974 και για 37-38 χρόνια ήταν στο περιθώριο.
Η Αριστερά έρχεται στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος.
Η ισχυροποίηση της Αριστεράς εύλογα ισχυροποιεί την ακροδεξιά.
Η Χρυσή Αυγή δεν εκπροσωπεί τον ναζισμό όπως ορισμένοι φαιδροί υποστηρίζουν αλλά εκφράζει τον παραδοσιακό δεξιό που δεν δέχεται ότι η ΝΔ είναι ο εκφραστής της.
Ο ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής είναι ο πατριώτης, εθνικιστής δεξιός που βλέπει με πολύ μεγάλο σκεπτικισμό την άνοδο της αριστεράς και βλέπει με πολύ μεγάλο σκεπτικισμό πως παγιδεύτηκε η Ελλάδα στην φθορά των μνημονίων και της παρακμής.
Όμως η Χρυσή Αυγή από τις πρακτικές του Λεπέν της 10ετίας του 80 χρειάζεται  να υιοθετήσει την στρατηγική της Λεπέν του 2014 η οποία στην Γαλλία είναι πανίσχυρη για να μπορέσει να πείσει περισσότερους ψηφοφόρους να την στηρίξουν.
Άρα η άνοδος της Αριστεράς στην Ελλάδα χρειάζεται για λόγους φυσικής και πολιτικής ισορροπίας το αντίπαλον δέος και αυτό τον ρόλο θα έχει η Χρυσή Αυγή.
Η ΝΔ είναι εμφανίζεται στην κοινωνία περισσότερο ως  διαχειριστής των μνημονίων και λιγότερο ως σωτήρας της Ελλάδος….
Η ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής θα είναι προς όφελος της Ελλάδος καθώς θα λειτουργήσει ως αντίπαλο δέος της αριστεράς και ταυτόχρονα η ισχυροποίηση Αριστεράς και ακροδεξιάς – τάση που θα καταστεί πανευρωπαϊκή – ίσως να υποχρεώσει την ισχυρή Ευρώπη του Βορρά να επαναξιολογήσει τα λάθη της και ειδικά την Γερμανία.
Ίσως τότε δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις για haircut στο χρέος.
Στην εσωτερική πολιτική σκηνή, τα νέα πολιτικά δεδομένα που θα προκύψουν από τις ευρωεκλογές θα υποχρεώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ να εξετάσουν την μεταξύ τους κυβερνητική συμπόρευση.
Η Ελλάδα θα χρειαστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ για να μπορέσει να διαχειριστεί το χρέος και να χαράξουν από κοινού το ελληνικό οικονομικό μοντέλο.
Το μοντέλο πάνω στο οποίο οι επόμενες γενεές θα δουν να ανατέλλει η ελπίδα και να προβάλλει το φως και η προοπτική.
Αν στην Ελλάδα περιχαρακωθούν τα κόμματα στις παλαιές ιδεοληψίες θα αυτοκαταστραφούμε.
Οι έλληνες ή θα συνεργαστούμε ή μαζί θα πέσουμε στον γκρεμό.
Τα ιστορικά μας λάθη με κυριότερο να είμαστε ως έθνος διαιρεμένοι δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Η Ελλάδα διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, το οποίο σταδιακά τα πολιτικά κόμματα πρέπει να αποτρέψουν.
Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η πραγματική χρεοκοπία της Ελλάδος.
Όλα τα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και τα μικρότερα όπως ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ, πρέπει να χαράξουν κοινή στρατηγική σωτηρίας της Ελλάδος.
Αν χαθεί η ευκαιρία, θα μας βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο οι επόμενες γενναίες γιατί ήμασταν ως πολιτικό σύστημα και κοινωνία ανήμποροι και άχρηστοι να δούμε το κοινό συμφέρον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης