Πολιτική

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) – Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

tags :
Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) – Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ
Το «Ποτάμι» δεν πρόκειται να ταρακουνήσει το πολιτικό μας σύστημα


Την άποψη ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνης, ο οποίος εκτίμησε ότι η πολιτική πρωτοβουλία του Στ.Θεοδωράκη, «δεν πρόκειται να ταρακουνήσει το πολιτικό σύστημα».
«Τι να πω, ναυάγησε η Ελιά, φτιάχνουμε Πορτοκαλιά; Γίνεται μια προσπάθεια, δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Άλλωστε δεν έχουμε δει ούτε τα πρόσωπα. Να τα δούμε όλα αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λαφαζάνης αναφερόμενος στο «Ποτάμι».
«Με το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ και ο χώρος αυτός είναι το πρόβλημα και όχι η λύση του, αλλά διότι αν διαμορφωθεί μια τέτοια συνεργασία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εφαρμοστεί το αντιμνημονικακό μας πρόγραμμα. Ο χώρος αυτός κινείται σε μία κατεύθυνση διαμετρικά αντίθετη από αυτή που κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε ο κ. Λαφαζάνης.
«Κάποιοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, τη δημοκρατία την οποία έχει στις γραμμές του και επομένως τη δυνατότητα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζονται όλες οι απόψεις. Να γίνεται πραγματική συζήτηση και όχι διακονική συζήτηση. Εμείς συζητάμε ανοιχτά και ελευθέρα και διαμορφώνονται διαφορετικές απόψεις. Η κάθε άποψη είναι μια συμβολή. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σαν ένα ενιαίο κόμμα με αποφάσεις, οι οποίες είναι πάντα αποφάσεις της πλειοψηφίας. Η άλλη επιλογή, είναι τα αρχηγικά και μονολεκτικά κόμματα. Δεν είναι μοντέλα για το αύριο, έχουν αποτύχει», σχολίασε ακόμα ο κ.Λαφαζάνης.
Κληθείς να σχολιάσει τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το Κυπριακό, ο κ.Λαφαζάνης είπε ότι «υπάρχουν συγκλίσεις αλλά και διαφορετικές απόψεις για ένα τόσο μεγάλο θέμα».
«Εκφράζουμε ζωηρές επιφυλάξεις για την κοινή διακήρυξη και τα χαρακτηριστικά της και τασσόμαστε υπέρ ενός διαλόγου για ταχύτερη και βιώσιμη λύση. Θέλουμε μια Κύπρο ευρυζωνικής ομοσπονδίας», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης για το Κυπριακό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης