Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δείπνο Αναστασιάδη – Έρογλου με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ για το Κυπριακό

tags :
Δείπνο Αναστασιάδη – Έρογλου με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ για το Κυπριακό
Έρογλου: Οι Ελληνοκύπριοι είναι η κατοχική δύναμη στην Κύπρο
Δείπνο υπό το νέο ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντα θα έχουν σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, οι οποίοι αύριο θα έχουν την πρώτη τους μετά τον Ιούλιο συνάντηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ υποστήριξε ότι στόχος του είναι να καταστήσει τη συνάντηση εποικοδομητική, ώστε οι συνομιλίες να προχωρήσουν στα ουσιώδη ζητήματα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Xριστοδουλίδης, ανέφερε ότι η παρουσία του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο και οι δύο προγραμματισμένες συναντήσεις του με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων είναι σημαντικά γεγονότα στην προσπάθεια για επίτευξη προόδου, αλλά όπως είπε, δεν είναι αρκετά για να φέρουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
Οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν πάντως σε βαρύ κλίμα.
Σήμερα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του εκτόξευσε βολές κατά των Ελληνοκυπρίων, ισχυριζόμενος είναι «η κατοχική δύναμη στην Κύπρο» και ότι «λένε ψέματα εδώ και σαράντα χρόνια».
«Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κατάσταση πριν το 1974. Θα συνεχιστεί η αποτελεσματική εγγύηση της Τουρκίας. Εάν μπορέσουμε να ιδρύσουμε ένα νέο κοινό κράτος, όλοι οι πολίτες, που πήραν "υπηκοότητα", θα είναι πολίτες του κράτους εκείνου. Αυτές είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές» είπε χαρακτηριστικά ο Έρογλου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης