Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαλαβάνη: Το μνημόνιο λήγει οριστικά την Κυριακή - Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ

Βαλαβάνη: Το μνημόνιο λήγει οριστικά την Κυριακή - Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ
Παράλληλα δεσμέυτηκε για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ
Το μήνυμα ότι «η εποχή των Μνημονίων και του μνημονιακού καθεστώτος λήγει οριστικά τη βραδιά των εκλογών» έστειλε η υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας, Νάντια Βαλαβάνη.
Ειδικότερα η κ. Βαλαβάνη κάνοντας λόγο για διαστρέβλωσης των δηλώσεων των χθεσινών της δηλώσεων στον «Αθήνα 9,84» και τόνισε ότι η κατάργηση του μνημονίου «αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει διατυπωθεί επανειλημμένα με αδιαμφισβήτητο τρόπο».
«Εξίσου αδιαμφισβήτητη είναι και η προσωπική μου δέσμευση και προσήλωση στο στόχο αυτό» πρόσθεσε.
Παράλληλα η κ. Βαλαβάνη τόνισε ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νικητής της εκλογικής μάχης της ερχόμενης Κυριακής θα καταργήσει το ΤΑΙΠΕΔ», διαβεβαιώνοντας πως η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων θα τερματιστεί και ότι θα ελεγχθούν για τη νομιμότητά τους όλες οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ, η κυρία Βαλαβάνη ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει σαφές ότι όλες οι πράξεις εκποίησης του δημόσιου πλούτου, που έγιναν τα χρόνια της μνημονιακής συγκυβέρνησης, θα ελεγχθούν για τη νομιμότητά τους.
Με άλλα λόγια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα αποκατασταθεί η νομιμότητα όπου αυτή έχει παραβιασθεί και θα τερματισθεί η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων. Άρα το βασικό εργαλείο της, το ΤΑΙΠΕΔ, δε θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης».
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα in.gr η υποψήφια βουλευτής τόνισε ότι «θα εξασφαλιστεί ότι θα υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για να διαπραγματευθούμε με τους θεσμικούς φορείς της ΕΕ για το χρέος και για να καταθέσουμε ένα δικό μας πρόγραμμα πραγματικών μεταρρυθμίσεων».
Μάλιστα, χαρακτήρισε ρεαλιστικό στόχο το στοίχημα της αυτοδυναμίας και έκανε λόγο για «κοινωνικό ρεύμα» που συγκροτείται και με τη συμμετοχή πολιτών συντηρητικής προέλευσης, οι οποίοι «μετά από δεκαετίες στοίχισης μαζί με τον κατ' ουσία αντίπαλο από την άποψη των πραγματικών συμφερόντων τους, τη ΝΔ, εντάσσονται αυθόρμητα σε μια χειραφετητική δυναμική ανθρώπων που απελευθερώνονται από τις παραδοσιακές πελατειακές εξαρτήσεις».
Η κυρία Βαλαβάνη μίλησε και για τα θέματα εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής αναφέροντας ότι «θα επιδιωχθεί η υπογραφή και ενίσχυση διμερών και πολυμερών συμφωνιών οριοθέτησης της ΑΟΖ/ υφαλοκρηπίδας με τα γειτονικά κράτη».
«Απέναντι στην Τουρκία, με την οποία θέλουμε σχέσεις ειρήνης και καλής γειτονίας, πρέπει να είμαστε σαφείς ότι δεν μπορεί να υπάρξει η συμφωνία που επιδιώκουμε υπό καθεστώς τουρκικών απειλών και προσπάθειας δημιουργίας τετελεσμένων σε σχέση με κυριαρχικά μας δικαιώματα», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης