Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ικανοποιημένος ο Schaeuble γιατί έδωσε μπόλικο σκοινί στην Ελλάδα... για να κρεμαστεί

Ικανοποιημένος ο Schaeuble γιατί έδωσε μπόλικο σκοινί στην Ελλάδα... για να κρεμαστεί
Για να εγκρίνουν οι θεσμοί τη συμφωνία, η κυβέρνηση θα πρέπει να υπαναχωρήσει στις υποσχέσεις της
Έτσι εξηγείται η αυταρέσκεια του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, σχολιάζει ο Tyler Durden στον ιστότοπο Zerohedge: «η Γερμανία έδωσε μπόλικο σκοινί στην Ελλάδα για να κρεμαστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Εάν οι πιστωτές δεν αποδεχθούν τις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας την επόμενη εβδομάδα, θα έχουμε πρόβλημα», σχολίασε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στις δηλώσεις του μετά το Eurogroup, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι «οι θεσμοί δεν πρόκειται να τις απορρίψουν».
«Μακάρι να επαληθευτούν οι προβλέψεις του έλληνα ΥΠΟΙΚ για την τρόικα –συγνώμη, τους τρεις θεσμούς ήθελα να πω», σημειώνει ο αρθρογράφος με έκδηλη ειρωνική διάθεση.
Αυτό ακριβώς εννοούσε ο Schaeuble όταν έλεγε ότι «οι Έλληνες θα δυσκολευτούν πολύ να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους τους», συμπληρώνει.
Οι υποσχέσεις που είχε δώσει στον ελληνικό λαό η κυβέρνηση Τσίπρα αποτιμώνται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα 20 δισ. ευρώ και η τρόικα θα ακυρώσει τη συμφωνία εάν η Ελλάδα επιμείνει σε αυτές, πυροδοτώντας ένα Grexit, υποστηρίζει ο αρθρογράφος.
Προκειμένου να γίνουν οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις αποδεκτές από την τρόικα, η κυβέρνηση θα πρέπει να υπαναχωρήσει σημαντικά έναντι όλων των υποσχέσεων, γεγονός που την εκθέτει πολιτικά έναντι στους ψηφοφόρους, καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης